Londra'da en büyük konut anlaşması yapıldı! Rus yatırımcıya 113 milyon sterline satıldı!

Londra'da en büyük konut anlaşması yapıldı! Rus yatırımcıya 113 milyon sterline satıldı!
Rus emlak yatırımcısı Andrey Goncharenko ile bağlantılı olduğu iddia edilen Londra'daki bir malikaneyi Hintli milyarder Ravi Ruia 113 milyon sterlin'e satın aldı

Hintli milyarder Ravi Ruia, İngiltere başkentinin son yıllardaki en büyük konut anlaşmalarından biriyle Rus emlak yatırımcısı Andrey Goncharenko ile bağlantılı 113 milyon sterlin'e(145 milyon dolar) bir Londra malikanesi satın aldı. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre yatırım şirketi Essar Group'un ortağı olan Ruia'nın aile ofisi, Regent's Park'a bakan 150 Park Road adresindeki Hanover Lodge malikanesini, evin Cebelitarık'ta kurulan şirketinin satışı yoluyla bu ay satın aldı.

Malikane, iki yıl kadar önce Rus devlet enerji şirketinin bir yan kuruluşu olan Gazprom Invest Yug'un eski icra kurulu başkan yardımcısı Goncharenko'ya aitti. Söz konusu kişi, Goncharenko'nun mülkün ödenmemiş kira kontratını 2012 yılında Muhafazakar Parti üyesi Rajkumar Bagri'den 120 milyon sterlin karşılığında satın aldığını söyledi. Ruia aile ofisi sözcüsü William Rego e-postayla yaptığı açıklamada, mülkün inşaat halinde olduğunu ve aile ofisi için cazip bir yatırım haline getiren bir fiyatla satışa sunulduğunu söyledi.

Londra'nın en pahalı evleri, özellikle yüksek faiz oranları cazibesini azalttığından, genellikle borca daha az ihtiyaç duyan alıcılar tarafından alınıyor. Komisyoncu Knight Frank'in raporuna göre, dünya genelinde servetleri 30 milyon dolar veya daha fazla olan bireylerin yaklaşık yüzde 17'si geçen yıl en az bir ev satın aldı.

Son anlaşma, İngiltere'nin geçen yıl başlattığı denizaşırı kuruluşlar için bir kayıt yoluyla daha fazla şeffaflık getirme girişiminden sonra bile Londra'nın ultra-prime emlak piyasasında hala var olan gizliliği gösteriyor. Broker Hamptons International'a göre, geçen yılın son üç ayında Londra'daki evlerin rekor bir kısmı piyasa dışında satıldı ve bu özellikle başkentin en pahalı mülkleri arasında popüler bir trend oldu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali de hükümeti, Londra'nın Vladimir Putin'e yakın oligarklar için bir sığınak olarak görülen itibarını iyileştirmeye yardım etmeye sevk etti ancak Goncharenko zengin Ruslara uygulanan yaptırımların hedefi değil. (Oksijen)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar