''Bunu yiyen hasta olmaz'' diyerek binlerce yıl önce tavsiye etti!

''Bunu yiyen hasta olmaz'' diyerek binlerce yıl önce tavsiye etti!
Kur'an-ı Kerim'de adı geçen ve ünü tüm dünya tarafından bilinen Lokman Hekim'in, binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler hâlâ kullanılmakta. Günlük hayatta pek çoğumuzun bilmediği bir meyvenin faydasından bahseden hekim "Bunu yiyen hasta olmaz" diyerek meyvenin önemini açıklamış. İşte her derde deva olan o meyve...

Binlerce yıl öncesinden verdiği tavsiyelerle ve doğal ilaçlarla yaşadığımız günümüze ışık tutan Lokman Hekim,  "Bunu yiyen hasta olmaz'''' diyerek kızılcık meyvesinin önemini vurgulamış. ''''Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur'''' diyerek önemini belirttiği bu meyvenin geçmişi çok eskilere dayanıyor. 

Ancak buna rağmen pek bilinen bir meyve değil. Kızılcık meyvesinin zengin içeriği vücudu birçok hastalığa karşı zırh gibi koruyor. Hatta daha verimli bir sonuç alabilmek için doğal kızılcığın çiğ tüketilmesi ya da kızılcık suyunun doğal yöntemlerle hazırlanması tavsiye ediliyor.

KIZILCIK MEYVESİNİN FAYDALARI

*Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kızılcık meyvesi kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu önler. Bu iki özelliği bile kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirger. Aynı zamanda felç ve kalp krizi geçirenlerin iyileşme sürecini artırır. 

*Kızılcık tüketiminin diyabeti ve kolesterol yüksekliğini önlediğini gösteren çalışmalar da mevcuttur. İnsan vücudunun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlarken, bağışıklık sisteminin de direncini yüksek tutar.

*Antioksidan maddeler içeren kızılcık, vücutta yer alan zararlı maddelerin dışarıya atımını kolaylaştırır. Kızılcığın içeriğinde yer alan melatonin hormonu, uykusuzluk problemini önlemede etkindir uyku düzenini sağlar ve vücudun biyoritmini düzenler.

*Kızılcıkta yer alan proantosiyanidin maddesi diş etlerinin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak dişleri korur. Özellikle tartar, plak gibi diş rahatsızlıklarını engeller ve asitli yiyecek tüketimi sonucu dişlerde görülen rahatsızlıkları minimuma indirir.

*Yaraların daha çabuk iyileşmesine katkıda bulunur ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkindir. Kanser hücrelerinin oluşumunu ve oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını önler.

*Aşırı yemek yeme ve yediklerini sindirememe problemlerini ortadan kaldırır. Hatta ülser gibi mide rahatsızlıklarının üstesinden gelmeye yardımcı olur.

*Kızılcık cilde faydaları ile özellikle kadınların gözde meyveleri arasındadır.

*Antioksidan içeriği sayesinde cilde zarar veren ajanları yok ederek cildin parlamasına ve yaşlanma etkilerinin minimuma inmesini sağlar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kızılcık maskesi ile cildinize sağlıklı bir dokunuş sağlayabilirsiniz. Kızılcık böbrek taşı oluşumunu engeller. Böbrek taşlarını düşürmek için kızılcık suyu tüketilmesi önerilir.

*Faydaları ile ön plana çıkan kızılcık hamilelikte zararlı mı sorusu akılları kurcalayabilir. Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, hamile olanlar veya kızılcığa alerjisi olanların doktora danışmadan kullanmamaları gerekir. Kızılcık faydaları cinsel olarak da bulunmaktadır, cinsel gücü artırdığı söylenmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar