Liposuction nedir ve yöntemleri nelerdir?

Liposuction nedir ve yöntemleri nelerdir?
Liposuction, istenmeyen vücut yağlarını gidermek için kullanılan kozmetik bir işlemdir. Egzersiz ve sağlıklı bir diyetle kaybetmesi zor olan küçük yağ alanlarını emmeyi içerir. Kalça, basen, uyluk ve karın gibi yağ birikintilerinin toplanma eğiliminde olduğu vücut bölgelerinde gerçekleştirilir.

Amaç vücut şeklini değiştirmektir ve sonuçlar genellikle uzun ömürlüdür ve sağlıklı kilonuzu korumanızı sağlar. Normal kilolu kişilerde ve cildin gergin olduğu bölgelerde liposuction işlemi en iyi sonucu verecektir.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Liposuction genellikle genel anestezi altında yapılır, ancak vücudun alt kısımlarında liposuction için epidural anestezi kullanılabilir.

Cerrah vücudunuzda yağın alınacağı bölgeyi işaretler.

  • Kan kaybını, morarmayı ve şişmeyi azaltmak için bu alana anestezik ve ilaç içeren bir solüsyon enjekte eder,
  • Yüksek frekanslı titreşimler, zayıf bir lazer darbesi veya yüksek basınçlı bir su jeti kullanarak yağ hücrelerini parçalar,
  • Fazla sıvıyı ve kanı boşaltır,
  • Tedavi edilen bölgeyi diker ve bandajla sarar.

Bu genellikle 1 ila 3 saat sürer. Çoğu insanın bir gece hastanede kalması gerekir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Kozmetik nedenlerle liposuction yaptırmayı düşünüyorsanız, devam etmeden önce çok dikkatli düşünün. Pahalı olabilir, sonuçları garanti edilemez ve dikkate alınması gereken riskleri vardır.

Bu nedenle, yaptırmadan önce sağlıklı olmanız gerekir. İdeal kilonuzun %30''u kadar dışarı çıkabilirsiniz, bunun yanında sarkmış veya yağlı dokunun varlığı olmalı ki liposuction için uygun aday olabilesiniz.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Tümesan (ıslak) liposuction en yaygın tekniktir. Ultrason destekli liposuction veya UAL, Lazer destekli liposuction veya SmartLipo kullanılan diğer tekniklerdir. Hepsinin ortak noktası, vücudunuzdaki yağı emmek için bir vakuma bağlı, kanül adı verilen ince bir tüpün kullanılmasıdır.

Liposuction Hangi Bölgeler için Tercih Edilir?

Bir plastik veya dermatolojik cerrah, şeklini iyileştirmek için genellikle kalça, göbek, uyluk, kalça, sırt, kollar ve çene veya yüz altında prosedürü yapar. Ancak liposuction, yüz germe, meme küçültme ve karın germe gibi diğer plastik ameliyatlarla da yapılabilir.

Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İlk adım, cerrahınıza danışmaktır. Hedefleriniz, seçenekler, riskler ve faydalar ve liposuction fiyatları hakkında konuşarak tüm sorularınızı sormalısınız. Devam etmeye karar verirseniz, cerrahınız size buna nasıl hazırlanacağınız konusunda talimatlar verecektir. Bunlar diyet ve alkol kısıtlamalarını içerebilir.

Cerrahınıza, reçetesiz ve bitkisel takviyeler de dahil olmak üzere, sahip olduğunuz alerjiler ve aldığınız ilaçlar hakkında bilgi verin. Ameliyattan birkaç hafta önce kan sulandırıcı ve bazı ağrı kesiciler gibi ilaçları almayı bırakmanızı tavsiye edeceklerdir.

Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İşlemden sonra, elastik bir destek korsesi kompresyon bandajları ile bölge sarılır. Bu morlukların oluşmamasına yardımcı olur ve operasyondan sonra birkaç hafta boyunca sürekli giydirilmelidir. Yaklaşık bir hafta sonra dikişler çözülebilir. İşe ve egzersize ne zaman döneceğinizi cerrahınızın belirlemesi en iyisi olacaktır.

Liposuction Fiyatları

Liposuction kozmetik bir prosedür olduğundan, çoğu sağlık sigortası Liposuction fiyatlarını kapsamaz. Masraflar ve ödeme seçeneklerini cerrahınızla görüşmelisiniz.

Liposuction fiyatları uygulama yapılacak bölgeye ve kullanılacak tekniğe göre değişkenlik gösterebilir.

https://www.ozanbalik.com/vaser-liposuction-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar