Liposuction nedir kimler yaptırabilir

Liposuction nedir kimler yaptırabilir
Uzman Opr. Dr. Kamil Yıldırım, liposuctionun sadece kilo verme yöntemi olarak değil, vücuda estetik bir şekil verme amacı taşıdığını vurguladı.

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Opr. Dr. Kamil Yıldırım, liposuction hakkında bilgilendirme yaptı. Ameliyatın, "yağ emme" veya "yağ alma operasyonu" olarak bilinmesine rağmen, asıl amacının vücuda şekil vermek olduğunu belirtti. Yıldırım, liposuctionun erişkin yaş grubundaki herkes için uygulanabilen bir estetik ameliyat olduğunu ifade etti.

Doktor Yıldırım, sosyal medyanın yaygın kullanımının, liposuction gibi işlemlere olan talebi artırdığını ancak bu işlemin sadece sosyal medya üzerinden değil, uzman bir hekim tarafından yapılan muayene sonucunda karar verilmesi gerektiğini vurguladı. Liposuctionun, vücuttaki aşırı yağ depolaması veya benzer problemlerin çözümü için kullanılabileceğini söyledi. Tek başına yapılacağı gibi diğer estetik operasyonlarla da birleştirilerek uygulanabileceğini belirtti. Örneğin, karın germe veya meme estetiği gibi operasyonlarla birlikte liposuctionun da yapılabileceğini açıkladı.

Ameliyat sonrası hastanın bir gün hastanede kalacağını ve bir hafta içinde sosyalleşmeye başlayabileceğini ifade eden Yıldırım, bu süreçte hastanın 1 ila 1,5 ay boyunca korse giymesi gerekebileceğini söyledi. Bir ayın sonunda hastanın ağır sporları dahi yapabilecek duruma gelebileceğini ekledi.

Opr. Dr. Kamil Yıldırım, liposuctionun doğrudan zayıflama veya kilo verme amaçlı bir yöntem olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Sağlıklı bir beslenme düzeninin hem sağlık hem de fazla kilolardan kurtulma açısından önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar