Levent Gültekin'in skandal Kılıçdaroğlu iddiasına CHP'den açıklama

Levent Gültekin'in skandal Kılıçdaroğlu iddiasına CHP'den açıklama
CHP'den Gazeteci Levent Gültekin'in Kılıçdaroğlu'yla ilgili iddialarına açıklama geldi. Açıklamada Gültekin ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinin 'hayal ürünü' olduğu belirtilirken 'CHP'de adaylıkları dışarıdan belirleyecek güç yoktur' denildi.

Gazeteci Levent Gültekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreciyle ilgili flaş bir iddiada bulunmuştu.

Gültekin, Kılıçdaroğlu ile aralarında bir görüşme yaşandığını öne sürerek sözde görüşmede geçen skandal ifadelerin Kılıçdaroğlu tarafından söylendiğini iddia etmişti.

"ADAYLIĞIMI ENGELLEME ŞANSIM YOK"

"Kılıçdaroğlu'na adaylığı için bu ülke için son şans, bu şansı heba etme" dediğini öne süren Gültekin, Kılıçdaroğlu'ndan "Levent benim kendi adaylığımı engelleme şansım yok" cevabını aldığını iddia etti.

Medyascope'tan Ruşen Çakır'la ortak yayında konuşan Levent Gültekin şu ifadeleri kullandı:

"Kemal Bey kazanamayacağını bile bile bu seçimde aday oldu. Bu laf bir yorum değil, bu bir bilgidir! Twitter'daki sohbetimde Kemal Bey ile yaptığım konuşmayı anlattım. Geçen yıl nisan ayında. Gittim Kemal Bey'e 'Ben bir kitap yazdım, akışa göre siz aday yapıyorlar 2023'te' dedim. Burada bir film var ve bu filmin sonunda siz aday oluyorsunuz ve seçimi kaybediyorsunuz dedim.

'Nasıl yani?' dedi. Sizi aday yapıyorlar deyip isimleri verdim Kemal Bey'e.

"SON ŞANSI HEBA ETME"

'Ben buraya gazeteci olarak gelmedim. Senin evladın var benim yaşımda. Senin evladın olarak geldim buraya. Lütfen... Ülke için bu son bir şans, bu şansı heba etme' dedim.

Kemal Bey bana ne dedi biliyor musun? 'Ülke bitti, hiçbirimizin kurtarma şansı yok' dedi.

"GERÇEKTEN ÜLKEYİ KURTARAMAYIZ"

Ben de bunun üzerine 'Kemal Bey ne diyorsun Allah'ını seversen? Böyle düşünüyorsan sen niye aday oluyorsun?' dedim. 'Levent gerçekten ülkeyi kurtaramayız' dedi.

'Kemal Bey o zaman aday olma. Lütfen!' dedim, bana 'Levent benim kendi adaylığımı engelleme şansım yok' dedi."

CHP'DEN AÇIKLAMA: "HAYAL ÜRÜNÜ"

Gazeteci Gültekin'in skandal iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) resmi Twitter hesabından bir açıklama paylaşıldı.

İddiaların "hayal ürünü" olduğu belirtilen açıklama şu ifadeler yer aldı:

“Yorumcu Levent Gültekin tarafından ifade edilen ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında yaşandığı iddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur. Uçurumun kenarında bir ülkeden, büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran kahramanların bugünkü temsilcileri, ülkemizi bugün düştüğü darboğazdan da çıkaracaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar