Lavantanın faydaları nelerdir?

Lavantanın faydaları nelerdir?
Lavanta nedir? Lavantanın faydaları nelerdir? İşte lavanta hakkında her şey...

İnsanlar genellikle lavantayı iki özel özellikle ilişkilendirir: kokusu ve rengi. Ancak lavanta çiçeğinin ve ondan elde edilen yağın bitkisel tıpta uzun bir geçmişi olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Lavanta kelimesi, kelimenin tam anlamıyla "yıkamak" anlamına gelen Latince "lavare" kökünden gelir.

Lavantanın kaydedilen en eski kullanımı eski Mısır''a kadar uzanır. O zamanlar lavanta yağı, mumyalama yapımında kullanılır. Daha sonraki zamanlarda lavanta, antik Pers, Yunanistan ve Roma dahil olmak üzere birçok bölgede banyo katkı maddesi haline geldi. Bu kültürlerde, lavantanın bedeni ve zihni arındırmaya yardımcı olduğuna inanılır.  Lavantanın birçok biçimiyle güçlü sağlık potansiyeli hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için sizlere bu yazıyı hazırladık, hazırsanız yazının detayları aşağıda. 

LAVANTANIN FAYDALARI

Antik çağlardan beri lavanta, semptomları azaltmak ve birden fazla duruma destek sağlamak için kullanılmıştır. Modern bilim, sağlık yararlarının çoğunu doğrularken, diğerleri hala araştırılmaktadır. Lavanta aşağıdakilerden bazılarında yardımcı olabilir:

*Uykusuzluk 

*Endişe

*Saç kaybı

*Baş ağrısı

*Kemoterapi yan etkileri

*Akne

*Yanıklar

*Egzama ve kuru cilt

*Yara iyileşmesi

*Ruh hali sorunları

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar