Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un, Ruslara yeni silahlarını tanıttı

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un, Ruslara yeni silahlarını tanıttı
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rus Savunma Bakanı Şoygu'ya yeni askeri mühimmatlarını gösterdi

Rusya ile iş birliğini geliştirmek isteyen Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong Un, Rusya Savunma Bakanına ülkenin en yeni ve en gelişmiş silahlarını tanıttı. Devlet medyasının bildirdiğine göre Kim, Rus bakan Sergey Şoygu ile birlikte Kuzey Kore'nin yeni insansız hava araçlarının (İHA) da bulunduğu mühimmat sergisini gezerek yeni nesil silah ve füzeleri inceledi.

Kore Savaşı'nı sonra erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleşen ziyarette ayrıca güvenlik konularının ele alındığı aktarıldı. Kuzey Kore'nin tarihi bir müttefiki olan Rusya, Pyongyang'ın dostane ilişkiler sürdürdüğü birkaç ülkeden biri.

'Zafer Günü' kutlamalarına Çin de davetli

Öte yandan gövde gösterisine dönüşmesi beklenen kutlama töreni için Çin'den Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Li Hongcong başkanlığındaki bir delegasyonun da ülkede.

Bu, Kuzey Kore'ye uzun süren Covid-19 izolasyonu sonrası gerçekleşen ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Rusya'ya destek mesajı

Kuzey Kore lideri, Moskova'nın Ukrayna'yı işgaline verdiği destekte geri adım atmadı.

Devlet ajansı, ziyaret sırasında Kim'in, Şoygu'ya, "Rus ordusu ve halkının büyük başarılar elde edeceğine olan inancını defalarca dile getirdiğini" ekledi.

Oslo Üniversitesi'nde Kore çalışmaları profesörü olan Vladimir Tikhonov AFP'ye yaptığı açıklamada "Rusya'nın Kuzey Kore askeri sanayisinin konvansiyonel silahlar alanındaki potansiyeline ihtiyacı olabilir, Kuzey Kore ise Rusya'dan füze teknolojisi transferiyle ilgilenebilir" dedi.

Öte yandan Kore devlet medyası, Kim Jong Un'un Li Hongzhong ile görüşmesinde kendisine "Kore halkının, Çin Halk Gönüllüleri'nin cesur askerlerinin savaş zaferini sağlamak için kan döktüğü gerçeğini asla unutmayacağını" söylediğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar