Kuzey Kore lideri Kim'in kız kardeşinden ABD'ye hodri meydan! Uykularınızı kaçıracak... 

Kuzey Kore lideri Kim'in kız kardeşinden ABD'ye hodri meydan! Uykularınızı kaçıracak... 
Kuzey Kore, kendileriyle temas kurmaya çalışan Biden liderliğindeki yeni ABD yönetimine ilk mesajını yolladı. Ülke lideri Kim jong-un'un yönetimde söz sahibi kız kardeşi Kim Yo- jong "Uykularınızı kaçıracak şeyler yapmayın" diye uyardı.

ABD'de yeni başkan Joe Biden hükümetinin temsilcileri olarak ilk yurtdışı seyahatlerini Pasifik bölgesine yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ilk durak olan Japonya'nın başkenti Tokyo'ya vardı.

Bununla birlikte Kuzey Kore ile temas kurmaya çalıştıklarını ama cevap alamadıklarını doğrulayan ABD'ye lider Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong'dan yine sert bir tepki geldi. Böylece ABD'nin eski başkanı Donald Trump ile inişli çıkışlı bir ilişkisi bulunan Kuzey Kore isim vermese de ilk kez yeni yönetime seslenmiş oldu.

Son dönemde dış ilişkilerde kinayeli çıkışlarıyla adından iyice daha da söz ettiren kız kardeş Kim, bölgede Çin ve Kuzey Kore'ye karşı ittifakı güçlendirme çabasındaki ABD'nin Güney Kore ile geçen hafta başlattığı ortak askeri tatbikatı hedef aldı. Sputnik'in aktardığına göre kız kardeş Kim, Rodong Sinmun gazetesinde yayınlanan açıklamasında, 'barut kokusunu kendi topraklarında yaymaya çalışan yeni ABD yönetimine bir tavsiyede' bulundu. Kim, "(Biden'ın görevde olacağı) Önümüzdeki dört yıl boyunca huzur içinde uyumak istiyorsanız daha en başından uykularınızı kaçıracak şeyler yapmamanız iyi olur" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar