Kuşburnu neye iyi gelir?

Kuşburnu neye iyi gelir?
Ülkemizde sıklıkla çay ve marmelat olarak tüketilen kuşburnu; zengin antioksidan içeriği sayesinde eklem ağrılarına, kolesterole, kalp ve cilt sağlığına iyi gelebiliyor.

Kuşburnu, içeriğinde yağ yakma özelliğine sahip tilirozid antioksidanını bulunması ise kilo vermeye yardımcı olabiliyor.

Kuşburnu artrit (eklem romatizması) ağrısını azaltabilir. Kuşburnu tüketmek, kolesterolü ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığını iyileştirebilir. Kuşburnu çayı, kilo vermeye yardımcı olabilir.

Kuşburnu çayı, C vitamini, kollajen sentezini destekler ve cilt hücrelerini güneş hasarına karşı korur. C vitaminin sağladığı bu iki durum, cildin daha sıkı ve daha genç görünmesine yardımcı olabilir. C vitamini açısından zengin olan kuşburnu çayını tüketmek de cilde fayda sağlayabilir.

Ayrıca kuşburnu çayı, yaşlanma karşıtı etkileri olabilen karotenoid astaksantin içermektedir.

Kuşburnu çayındaki diğer karotenoidler (bitkilere açık sarı-kırmızı arası renkleri veren pigmentler) de cilt sağlığına fayda sağlayabilir. Özellikle A vitamini ve likopenin cilt hücrelerini güneş hasarına karşı koruduğu bilinmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar