Kuş Cenneti'ne ziyaretçi akını

Kuş Cenneti'ne ziyaretçi akını
Samsun'un önemli doğal zenginliklerinden biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, 2023 yılında yaklaşık 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Türkiye'nin en kıymetli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yıllık yüzbinlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor.

Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri arasında bulunan ve 56 bin hektarlık bir alana sahip olan bu doğal yaşam alanı Türkiye'nin doğal zenginliklerini koruma açısından önemli bir role sahip.

aw133230-01.jpg

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen koruma çalışmalarıyla, insan müdahalesi en aza indirilmiş durumda. Ziyaretçiler, deltayı sadece bisiklet, elektrikli bisiklet ve akülü araçlarla gezebiliyor.

2023 yılında yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırlayan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, uygulanan tedbirlerle birlikte kuş ve diğer yaban hayvanlarının sayısının arttığı gözlemleniyor. Özellikle kış döneminde, göçmen kuşların deltada yoğun bir şekilde gözlemlendiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar