Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında flaş gelişme!

Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında flaş gelişme!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak hayatını kaybetmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'nın açılışı sonrasında önemli gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Motokurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybetmesine sebep olan olayla ilgili Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un Türkiye'ye gelip yargılanacağını belirten Tunç, "Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz" dedi. Serbest bırakma kararının ardından ortaya çıkan görüntülerle ilgili çelişkiyi gidermek amacıyla adli tıp raporu beklediklerini ve Somali adli makamları ile görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Sosyal medyada konunun malzeme yapılmaya çalışıldığını belirten Tunç, CHP Milletvekili Özgür Özel'in eleştirilerine de değinerek, "Vatandaşımızın savunmasını Özel'e bırakmayız. Hakkaniyetin ortaya çıkması için çalışacağız. Somali tarafı da iyi niyetle baktı olaya. Yakın zamanda yargılama süreci başlamış olacak" dedi.

Ayrıca, Çağlayan Adliyesi’nde bir savcının odasında çektirdiği fotoğrafları paylaşan avukat Buket Nurşah Tekışık hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve savcı hakkında da soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler hakkında da konuşan Tunç, sporda şiddetin kanunlarla yasaklandığını vurgulayarak, olayın ardından adli soruşturma başlattıklarını ve yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar