Gıda fiyatları düşüş devam ediyor

Gıda fiyatları düşüş devam ediyor
Dünya gıda fiyatları eylül ayında art arda altıncı ayda düşüş kaydederek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından bu yıl gördüğü tarihi zirveden gerilemeyi sürdürdü. FAO Gıda Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 düşüşle ortalama 136,3 puan olurken, bir yıl önceki değerinin yüzde 5,5 üzerinde kaldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayımlanan rapora göre, küresel gıda emtia fiyatları barometresi, çoğu gösterge kaleminde kotasyonların düşmesiyle Eylül ayında üst üste altınc ı kez geriledi.

FAO Gıda Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 düşüşle ortalama 136,3 puan olurken, bir yıl önceki değerinin yüzde 5,5 üzerinde kaldı. Endeks, yaygın olarak işlem gören gıda emtiasından oluşan bir sepetin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişiklikleri takip ediyor. FAO Küresel Tahıl Fiyat Endeksi, aynı ayda bir önceki aya göre yüzde 1,5 azaldı ve 147,8 puana indi.  FAO Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi yüzde 6,6, FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi  yüzde 0,6, FAO Et Fiyat Endeksi yüzde 0,5 ve FAO Şeker Fiyat Endeksi yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar