Kullanma süresiyle ilgili yeni gelişme: Yurt dışı cep telefonları için flaş karar

Kullanma süresiyle ilgili yeni gelişme: Yurt dışı cep telefonları için flaş karar
Yurt dışı telefon kullananlar güzel bir haber AKP'li isimden geldi. Artık 1 yıla kadar uzatılabilecek. İşte haberin detayı..

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, AK Parti’nin vaatleri arasında, yurt dışından getirilen mobil cihazların IMEI kayıt sürelerinin yurt dışında yaşayan vatandaşlar için 180 güne çıkarılması vardı.

Konuya ilişkin açıklama AKP’li isimden geldi. Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Bir müjdemiz de yurt dışından getirilen cep telefonlarıyla ilgili. Yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışı cep telefonlarına e-devlet üzerinden “Geçici haberleşme” için başvuru yapılması durumunda mobil cihazlarını kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30’ar gün uzatılabilecek” ifadelerini kullandı.

1 YILA KADAR UZATILABİLECEK

Telefonların ülkemize girişinden sonra hat takıldığında kullanım süresi, normal SIM ve e-SIM için 4 aydan 6 aya çıkarıldı; bu sayede çift hatlı bir telefon kullanıcısı normal SIM için 6 ay, e-SIM için 6 ay olmak üzere toplamda 1 yıl boyunca telefonunu kullanabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar