Kulislerden gelen can sıkıcı bilgi! Akaryakıt fiyatlarını tepetaklak edecek gelişme

Kulislerden gelen can sıkıcı bilgi! Akaryakıt fiyatlarını tepetaklak edecek gelişme
OPEC+’ın 5 Ekim'deki toplantısında günde bir milyon varilden fazla bir petrol üretim kesintisi yapmayı düşündüğü, OPEC kaynakları tarafından aktarılan bilgide öne sürüldü.

AKARYAKIT FİYATLARINI TEPETAKLAK EDECEK GELİŞME!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekatının ardından, Rusya ile Batı arasında devam eden yaptırım savaşı petrol fiyatlarını etki etmeye devam ediyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) kaynaklarının alınan kulis bilgilerine göre, OPEC+’ın 5 Ekim''deki toplantısında günde bir milyon varilden fazla bir petrol üretim kesintisini göz önünde bulundurduğunu belirtti.

Merkez Bankası''nın müdahalelerine rağmen dolardaki yükseliş her geçen gün artıyor. Petrol üretiminde kesinti yapılması halinde, Türkiye''deki akaryakıt fiyatlarını da etkilemesi mümkün. En son geçen hafta Notorin ve benzine peş peşe indirim gelmişti. Petrolde rakam, geçen hafta verilen ve günde 500.000 varil ile 1 milyon varil arasında değişen bir kesinti için yapılan tahminlerin biraz üzerinde.

OPEC ülkeleri ile Rusya gibi müttefiklerini birleştiren OPEC+, Mart 2020''den bu yana ilk kez Viyana''da yüz yüze buluşuyor.

Kaynaklardan biri, "Bu, çok ilginç bir küresel zamanda gerçekleşen bir toplantı" dedi.

Ayrıca, G 7 ülkeleri Rus petrolüne taban fiyatı uygulamaya çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar