Kulaktaki şekil bozukluklarına ameliyatsız çözüm

Kulaktaki şekil bozukluklarına ameliyatsız çözüm
Uzman Dr. Özlem Kuğu, özellikle yeni doğan bebeklerde görülen kulak kepçesi şekil bozukluklarının ameliyatsız düzeltileceğini söyleyerek bilgilendirdi.

Dr. Özlem Kuğu, bozuk şekilli kulak yapılarının nasıl ameliyatsız tedavi edildiğini anlattı.

Kepçe kulak, kıvrık kulak, fincan kulak gibi doğuştan gelen deformiteler olduğunu söyleyen Kuğu, kıkırdak kaynaklı olarak anne karnında şekil bozukluğuna uğrayan kulakların doğumdan sonraki ilk 3 ayda uygulanan tedavi ile 6 haftalık sürede kalıcı olarak düzelebileceğini söyledi. Uygulanan tedavi yönteminde özel kalıp ve bantlama yöntemlerinin uygulandığını, herhangi bir dikiş ya da kesi işleminin uygulanmadığını ifade eden Kuğu, “Yenidoğanlarda işitme taraması yapıldıktan ve işitmesinin normal olduğunu gördükten sonra kulak şekline dikkat etmek gerekiyor.

Kulak şekil bozuklukları özellikle biz çocuk hastalıkları doktorlarının ve ailelerin farkındalığının artmasıyla gündeme gelen durumlardan biridir. Tamamen estetik olarak kulaklarda bir kıvrım bozukluğunun olması, kepçe kulak olması, onun dışında kulak kepçesindeki iç bükey ve dış bükey çizgilerin düzgün seyretmemesi gibi durumlara dikkat ederek yenidoğanları değerlendirmemiz gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar