Kritik toplantı belirleyecek! Dolar kuru 17 TL'ye doğru gidiyor

Kritik toplantı belirleyecek! Dolar kuru 17 TL'ye doğru gidiyor
Dolar kuru yeni seviyeye göz kırptı. Kur Korumalı Korumalı Mevduat hesabı yani KKM sonrası 10 liraya kadar çekilen dolar kuru yeniden şahlanışa geçerek bugün 16,47 seviyesini test etti. Adeta 17 liraya koşan dolar kuru piyasalarda tedirginliğe neden olurken Kur Korumalı Mevduat hesabının kamuya yükünün her dolar kurunda 1 liralık artışta 53 milyar TL olduğu belirtilmişti.

DOLAR KURU 17 TL'YE DOĞRU GİDİYOR!

Dolar kuru yeni bir atakla dikkatleri daha da üzerine çekti. Piyasaların dolar karşısında tedirginliği sürerken yükseliş eğiliminde ısrarlı duruş bozulmadı. Dolar kurunda gelecek seviye ise 17 TL olacağı belirtildi.

Milli Gazete''de yer alan habere göre, dolar kuru şu dakikalarda piyasalarda 16,46 lira bandında işlem görürken. Gün içinde şu saatler itibariyle en yüksek 16,47 TL’yi test etti.

16,45 lira bölgesini geçen dolar kuru adeta büyük bir iştahla 17 TL seviyesine doğru hareketinde ısrarlı. Dolarda 16,47 ile 8 günlük ortalamının üzerinde kalıyor.

Dolar kurundaki bu sert hareket yükseliş eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. Ikon Menkul’un dolar yorumunda verdiği destek dirençleri; 16.40 – 16.29 – 16.15. Direnç seviyeli ise 16.45 – 16.60 – 17.13 olarak önümüzde duruyor. Dolar endeksi yüzde 0,7 oranında yükseliş kaydetti. ABD’de yarınki tarım dışı istihdam öncesinde bugün açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisi yakından izlenecek. Ayrıca bugün OPEC+ Grubu Petrol ve Enerji Bakanları toplantısı takip edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar