Kritik gün geldi! Çalışanlar ne kadar ödeme alacak?

Kritik gün geldi! Çalışanlar ne kadar ödeme alacak?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının, alacakları teşvik ödemesi miktarlarını 29 Ağustos Pazartesi günü öğreneceklerini bildirdi.

KRİTİK GÜN GELDİ! ÇALIŞANLAR NE KADAR ÖDEME ALACAK?

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık çalışanlarının alacakları teşvik miktarının bugün öğrenilebileceğini duyurdu. Bakan Koca paylaşımında, "Hayat insana her gün yeni bir şey öğretiyor. Örneğin hangi sağlık çalışanı ne kadar teşvik ödemesi alacağını öğrenebilecek." ifadelerini kullandı.

BEYAZ REFORM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA...

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından sağlıkta "Beyaz Reform" çalışmaları kapsamında birinci basamakta ve mikrobiyoloji, biyokimya gibi branşlarda taban ödeme katsayılarına ilişkin paylaşımda bulunmuştu.

Bakan Koca, "Birinci basamakta taban ödeme katsayısı düşük tutulmadı mı?" sorusuna ilişkin, "Birinci basamak sağlık kuruluşlarında taban ek ödeme kat sayısının 0,5 olarak görünüyor olması, sonucun 0,5''le sınırlı olduğu anlamına gelmiyor. Tam aksine temel görevini yapan her sağlık çalışanımız bu katsayıyı 1''e tamamlamış demektir. 112''de görevli çalışanlarımız içinse katsayı 1''in de üzerinde" ifadelerini kullanmıştı.

"Mikrobiyoloji, biyokimya gibi branşların taban ödemesinde haksızlık yok mu?" sorusuna da Koca, "Görev yerinin hastane olduğu bütün uzmanlık dalları aynı kategoridedir. Ek Ödeme Yönetmeliği ile yeniden düzenlenen hizmet alanı kadro unvan katsayıları, hastanede görevlendirilen tüm uzmanlar için aynı şekilde uygulanacak" yanıtını vermişti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar