Kripto para sahipleri dikkat! 50 milyon liralık vurgun yaptılar... İşte yeni tuzak

Kripto para sahipleri dikkat! 50 milyon liralık vurgun yaptılar... İşte yeni tuzak
Kripto para sahiplerini tedirgin eden tuzaklara bir yenisi daha eklendi. Liderliğini Ukraynalı Ruslan P.'nin yaptığı 48 kişilik çete, internette büyük kripto para borsalarını taklit ederek, sosyal medya reklamları sayesinde binlerce yatırımcıyı ağına düşürüp 50 milyon liralık vurgun yaptı. İşte detaylar...

Thodex''in ardından yeni bir kripto para tuzağı daha ortaya çıktı. Bu kez ayrı bir kripto para borsası açmak yerine internette yer alan bazı siteleri taklit eden internet korsanları, binlerce kripto para yatırımcısını ağına düşürdü.

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ''nı aktardığına göre, liderliğini Ukraynalı bir kişinin yaptığı çete, polisin dikkatli takibi ile çökertildi.

Çetenin ünlü kripto para aracı kurumlarını taklit ettikleri, sosyal medya üzerinden reklam verdikleri ortaya çıktı. 48 kişilik çete bu yöntemle kripto para yatırımcılarını 50 milyon lira dolandırdı.

ÇETE LİDERİ YABANCI ÇIKTI

Şüpheli Ukraynalı Ruslan P. isimli şahıs elde ettiği paraları kumarda yediği görüntülerde ele geçirildi.

Öte yandan yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Nitelikli Hırsızlık, Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma Verileri Yok Etme veya Değiştirme, Nitelikli Dolandırıcılık suçları ile mücadele kapsamında 14.03.2023 günü 64 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon düzenlenmiştir.

ÜNLÜ SİTELERİ TAKLİT ETMİŞLER!

Dosya kapsamında şüpheli şahısların, müştekilerin kripto varlıklarını ele geçirmek amacıyla paribugirstrr gibi gerçeğe yakın bir isim ile sahte site oluşturdukları, oluşturulan sahte siteyi arama motorunda en üst sıraya çıkardıkları, üst sıraya çıkan siteyi sosyal medya platformlarında, örnek olarak “Paribu 5. Yılına Özel Kripto Para Dağıtıyor” linki şeklinde farklı paylaşımları neticesinde müştekilerin ilgisini çekmeye çalıştıkları, müştekilerin söz konusu linki tıklayarak kullanıcı adını ve şifresini girdikleri, akabinde şüphelilerin soruşturma dosyasında tespiti yapılan GSM numaralarından müştekileri arayarak hile ve aldatma ile müştekilerden GSM onay kodunu aldıklarını, alınan onay kodu ile müştekilerin kripto hesaplarını ele geçirerek kripto paralarını özellikle yurtdışı hesaplarına gönderdikleri tespit edilmiştir.

VURGUN TAM 50 MİLYON LİRA

Bu kapsamda ülke genelinde birçok vatandaşı dolandırdıkları, olayda 2 Gürcistan ve 1 Ukrayna vatandaşı olmak üzere tespit edilen 64 şüphelinin toplam cüzdan hesaplarında 50.000.000 TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir.

Soruşturma kapsamında ilimizde (2), Adana (1), Aksaray (1), Ağrı (1), Aydın (2), Ankara (5), Antalya (2), Bursa(2), Isparta(1), İstanbul (25), Hakkari (1), Kırklareli (1), Kocaeli (1), Mersin (4), Muğla (2), Niğde (1), Samsun (1) olmak üzere 18 FARKLI İLDE TOPLAMDA 42 ŞÜPHELİ şahıs yakalanmış, firari şüpheli şahısları yakalama çalışmaları devam etmekte olup yakalanan şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan arama neticesinde çok sayıda dijital materyaller ele geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar