Kripto para piyasası canlandı: Bitcoin Ekim ayına hızlı bir başlangıç yaptı

Kripto para piyasası canlandı: Bitcoin Ekim ayına hızlı bir başlangıç yaptı
Ekim ayına hızlı bir giriş yapan Bitcoin, diğer kripto varlıkların da katıldığı bir dönemde, kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olarak 6 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Bitcoin, Ekim ayının başında girişlerin artmasıyla son altı haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Özellikle Ether, Litecoin ve Solana gibi diğer varlıklar da ralliye katıldı.

Yatırımcılar, iflas eden kripto borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'in Salı günü başlaması planlanan duruşmasını bekliyor. Bitcoin, Eylül ayında yüzde 4,1 artarak performansını yükseltti, ancak geçen çeyrekte yüzde 11 düşüş yaşamıştı. Ek olarak, Bitcoin son dört yılda her Ekim ayında değer kazanmayı başardı.

OrBit Markets'ın kurucu ortağı Caroline Mauron, "Muhtemelen yeni bir muhasebe çeyreğinin başlamasıyla önemli alım akışları olmuş gibi görünüyor ve sonuçta ortaya çıkan hareketler hafta sonu likiditesinin az olmasıyla daha da şiddetlendi" dedi.

Rallinin devam etmesi, genellikle olumlu bir ay olan Ekim ayında bekleniyor ve analistler, Bitcoin için bir sonraki ana direnç seviyesinin 30 bin dolar olduğunu ifade ediyor.

Alpha Impact'in kurucu ortağı Hayden Hughes, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun geçen hafta kararı ertelemesine rağmen BlackRock Inc. şirketinin Bitcoin ETF tekliflerini onaylayacağı spekülasyonunun ralliye katkı sağladığını belirtti.

CoinDesk'in haberine göre, geçtiğimiz Kasım ayında hacklenen FTX ile ilişkilendirilen bir cüzdan, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez faaliyete geçti ve 4 milyon dolardan fazla Ether taşındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar