Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Kripto damar ve gündem...

Değerli okuyucularım Türkiye'de her hafta onlarca gündem maddesi değişiyor. Ama 15 Temmuz sonrası değişmeyen tek gündem FETÖ oldu. Her hafta FETÖ'nün gündemde kalması bile bence bu terör örgütünün taktiğidir.

PKK terör örgütü, nasıl ki gündemde kalmak için kanlı eylemler yapıyorsa Fethullahçı terör örgütü de bu taktiklerle gündemde kalmaya çalışıyor olabilir.

FETÖ konusu en son Korgeneral Metin İyidil'in serbest kalması ve sonra tekrar tutuklaması ile gündeme geldi.

Her hafta büyük bir sansasyonel olayı kripto FETÖ, gündem yapmayı nasıl başarıyor? Bu soru aslında sorulması gerekir. Bu FETÖ'nün hâlâ güçlü olduğu kanısını uyandırıyor.

Hiç kuşkusuz AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullahçı terör örgütü ile samimi mücadele etmek istiyor. Lakin Erdoğan, iş kendi partisi AKP'ye gelince FETÖ mücadelesini sonlandırıyor. FETÖ'nün siyasi kanadının çoğunluğunun AKP'de olduğu yaygın kanaat...

PKK terör örgütünün siyasi kanadını HDP oluşturduğu herkesin malumu. Peki FETÖ?

FETÖ'nün pazarcısı var, öğretmeni var, esnafı var peki siyasi ayağı nerede?

Bahçeli sordu ama MHP Genel Başkanı'nın sorusu muhalefete operasyon düşüncesi olarak algılandı.

Muhalefetin Meclis sayısı ve MHP'nin de desteği ile yasa yapma gücüne sahip olunuyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, samimi ise muhalefetin FETÖ siyasi ayak önergelerini desteklesin veya kendisi Meclis'e önerge versin muhalefet desteklesin. Hazır sayı da yetiyor.

Ama Bahçeli'nin amacı FETÖ'nün siyasi ayağını çıkarmak değil. Olsaydı muhalefetin FETÖ'nün siyasi ayağının çıkması için verilen Meclis önergelerine destek olurdu.

Bahçeli'nin amacı yukarıda yazdığım gibi muhalefete operasyon yapılması özellikle de İYİ Parti'ye algı operasyonunun gerçekleşmesidir.

FETÖ ülkede hâlâ kripto damarı ile gündemi belirlediği için güçlüdür.

Sadece Metin Paşanın serbest kalmasının ardından tekrar tutuklanması, dikkatleri FETÖ'ye çekmedi. Bahçeli de FETÖ siyasi ayak dedi. Oradan çıktı.

Her hafta gündemde kalmayı başaran terör örgütünün kripto damarı demek ki hâlâ aktif.

Sözcü'ye operasyon çekenler kripto damar mı sorusunu akıllara getiriyor. Çünkü tarihte ilk defa basında FETÖ sözcüğünü kullanan Sözcü gazetesidir. Üstelik de 17/25 öncesi AKP-FETÖ beraber hareket ederken yani FETÖ'nün en güçlü olduğu zamanlarda Sözcü FETÖ dedi.

Aslında FETÖ'nün siyasi ayağı ve kripto damar iç içe geçmiş bir pazılın parçalarıdır.

Erdoğan'sız ve AKP'siz FETÖ mücadelesi daha sağlıklı olacaktır. Çünkü FETÖ mücadelesinde işin ucu dönüp dolaşıp AKP'ye geldiği için Erdoğan da iktidarda kalmak zorunda hissettiğinden dolayı gerçek anlamda FETÖ mücadelesi olamıyor. Erdoğan çok istese bile iş iktidarda kalma arzusu olunca FETÖ mücadelesi bu anlamda yarım kalıyor.

O yüzden AKP iktidardan sandık yoluyla düştükten sonra FETÖ mücadelesi Millet İttifakı ruhuyla daha sağlıklı olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları