Korona virüs testinde Meclis'e taşınan iddia! Bu talimat nasıl verildi?

Korona virüs testinde Meclis'e taşınan iddia!  Bu talimat nasıl verildi?
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, korona virüs testi yaptıran ya da temaslı olan kişilere test sonucuna bakılmaksızın ilaç verildiğini iddia etti. Adıgüzel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililerin talimatıyla hasta olsun ya da olmasın, korona virüs testi yaptıran pek çok vatandaşa veya temaslılara, sonucun pozitif negatif olmasına bakılmaksızın Favipiravir etken maddeli ilacın verildiğini iddia etti.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Adıgüzel, talimatın resmi yazışma yerine sözlü ya da WhatsApp mesajları ile verildiği yönünde bilgiler olduğuna da dikkat çekti. 

RESMİ YAZIŞMA BULUNMUYOR!

Adıgüzel, soru önergesinde şunları söyledi: “Kovid-19 protokolünde böyle bir uygulama olmadığı için bu durumun gerekçesi sorulduğunda sağlık kurumları tarafından Bakanlıktan talimat geldiği söylenmiştir.

Bu talimatın yazılı olarak istenmesi üzerine şu ana kadar yazılı bir belge gönderilmemiştir. Resmi bir yazışma olmadığı, WhatsApp mesajları ve sözlü talimatlar yoluyla yürütüldüğü anlaşılmaktadır.

Yapılan sözlü talimatlar içerisinde ‘hasta ilacı kullansın ya da kullanmasın ancak mutlaka verin’ şeklinde ifadeler bulunduğu belirtilmektedir.” 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar