Korona şüphelisi hastayı taşıyan ambulansa saldırdılar!

Korona şüphelisi hastayı taşıyan ambulansa saldırdılar!
Korona virüsü taşıdığı şüphe edilen hastayı taşıyan ambulansı durduran bir maganda, içerideki hastanın kim olduğunu sorup cevap alamayınca sopalarla yumruklarla ambulansa ve sağlık görevlilerine saldırdı.

İstanbul'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Gece geç saatlerde korona virüs (Kovid-19) ihbarı üzerine belirtilen adrese giden ve şüpheli şahsı alarak hastaneye doğru hareket eden ambulansın önü bir maganda tarafından kesildi.

Arabadan inip ambulansı durduran ve sağlık görevlilerine hastanın kimlik bilgilerini soran şahıs, hasta mahremiyeti nedeniyle yanıt vermeyen görevlilere saldırdı. 

Ambulansın olay yerinden uzaklaşması üzerine saldırgan arabasıyla aracın önünü kesti ve paket taşlarla ambulansın camlarını kırdı.

Olay yerinden tekrar kaçan 112 ekibi, en yakın polis merkezine giderek şahıstan şikayetçi oldu. Hasta ise polis karakolunda bir başka ambulansa alınarak hastaneye sevk edildi.

Saldırı anında ambulansta bulunan sağlık personeli Büşra Kayalı Durmaz, yaşanan hadiseyi şöyle anlattı:

"SORULARINA YANIT VERMEYİNCE PAKET TAŞLA SALDIRDI"

Bu ambulansa ne oldu biliyor musunuz ? Ekibimiz vakaya gidiyor covid-19 şüpheli olduğu için tulum maske gözlük takıyor. Yoldan geçen meraklı vatandaş arabasını durdurup soruyor Hasta kim? Corona mı? Ne olmuş ? Anlatsana ?

Ekibimiz de hasta mahremiyeti kimlik bilgisini paylaşamayız deyince aynı şahıs ambulansı yumruklamaya başlıyor. Bu esnada ambulansa hasta can havli ile alınıp kapı kapatılıyor. Ekip olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyor şahıs ambulansın önünü arabasıyla kesiyor.

Yerden aldığı kaldırım taşı ile hastanın da bulunduğu arka kabinin camını kırıyor. Sürücü arkadaşımız ancak şahsın arabasına çarparak olay yerinden uzaklaşıyor. Tabi şahısta peşinde takipte. Ekibimiz kendini en yakın karakola zor atıyor.

"SAĞLIKTA ŞİDDETE CAYDIRICI YAPTIRIMLAR İSTİYORUZ"

Allahtan yoldan ambulansı sıkıştıran aracı gören bir vatandaş 155 i arayıp plaka bildiriyor ve şahıs tespit ediliyor. Çok şükür ekibimizin durumu iyi. Hastamız da başka bir ambulans ile karakoldan alınıp hastaneye sevk edildi.

Peki soruyorum sizlere Şu günlerde omuzlarımızda bu kadar ağır yük varken, bizler daha çok insana nasıl yetişiriz diye çaba sarf ederken sabah kahvaltısı ile şu saate kadar çalışırken bir de kendini bilmeyen insanlara uğraştığımızı görüyor musunuz ?

Bir kaç gün balkona çıkıp alkış tuttunuz mutluluktan ağlattınız. Hepimiz için tarifi olmayan bir duyguydu bu. Peki şimdi ne oluyor ? Biri ben öleceksem siz de ölün diye suratımıza tükürüyor, biri mahremiyet kurallarını uyguluyoruz dedikodu yapmıyoruz diye saldırıyor.

Bir diğeri kendi sağlığını koruyabilmemiz adına yakınını görmesine izin verilmedi diye bıçaklıyor. Bir diğeri alkol alıp yerlerde sürüklüyor... Lütfen son bulsun. Bu psikoloji ile birlikte aşmaya çalıştığımız sorunlarda eksik kalacağız. Biz eksilmek istemiyoruz.

Can güvenliğimiz olsun istiyoruz. Sağlıkta şiddete caydırıcı yaptırımlar istiyoruz. Bizler işimizi mutlu mesut yapmak istiyoruz.

SAĞLIK BAKANI ARADI

Diğer yandan olayı sosyal medya hesabından duyuran Büşra Kayalı Durmaz isimli sağlık personeli, Sağlık Bakanı'nın 03:40'ta kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini açıkladı.

indir-1.jpgindir.jpg 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar