Köpek tarafından ısırılan çocuk hayatını kaybetti

Köpek tarafından ısırılan çocuk hayatını kaybetti
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpek tarafından ısırılıp kuduz olan 10 yaşındaki M.E.'nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde yaklaşık 10 gün önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. (10) ve M.E. (12) yaralanmıştı. Ankara''ya sevk edilen çocuklardan M.E. hayatını kaybetti. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Bülent Cengiz, "Aşıyla önlenebilecek bir hastalıktan dolayı bir evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerindeyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bitlis''te 5 hafta önce köpek saldırısına uğrayan ve ailesine bisikletten düştüğünü söyleyen Mustafa E., köpeğin ısırdığı kolunun uyuşması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Burada kuduz hastalığı şüphesiyle tedaviye alınan Mustafa E’nin yaşadığı Göldüzü köyünde de Sağlık Bakanlığı ekiplerince inceleme başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde kuduz olduğundan şüphelenilen Polat E. (9) de önlem amaçlı tedavi altına alınmıştı. Çocuklar burada ilk doz kuduz aşılarını olduktan sonra Ankara''daki Hacettepe Tıp Fakültesi''ne sevk edilmişti. Yapılan tetkiklerde 10 yaşındaki Mustafa E.’ye kuduz teşhisi konulmuştu. Tedavi altına alınan Mustafa E.''nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, Polat E.’nin ise kuduz olmadığı anlaşılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar