KONDA seçim anketinin ne zaman yayınlanacağı belli oldu! Bekir Ağırdır tarih vererek açıkladı

KONDA seçim anketinin ne zaman yayınlanacağı belli oldu! Bekir Ağırdır tarih vererek açıkladı
Seçim çalışmalarına yönelik geçmiş yıllarda yapmış olduğu isabetli tahminlerden ötürü 'En güvenilir anket şirketi' olarak bilinen KONDA, 14 Mayıs seçimlerinden önce yapmış olduğu çalışmayı kamuoyuna duyurmak için gün sayıyor.

Umut Can Halavart / Günboyu 

Seçim ve referandumlara yönelik anket çalışmaları ile büyük ilgi toplayan KONDA, isabetli tahminleriyle seçmenlerin en güvenilir gördüğü anket şirketlerinden biri haline geldi.

Türkiye''de 60 milyonun üzerinde vatandaşın sandığa gitmesine günler kala, gözler bir yandan da anket firmalarının son çalışmalarına çevrilmiş durumda. Yıllar boyunca KONDA Genel Müdürü olarak görev yürüten, şimdi ise KONDA''nın yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalara katkı sağlayan Bekir Ağırdır, medyascope.tv''de gazeteci Ruşen Çakır''ın sorularını yanıtladı. 

ANKET SONUÇLARI 11 MAYIS''TA DUYURULACAK

Kamuoyunda "KONDA anketi" olarak paylaşılan içeriklere yönelik açıklamalarda bulunan Ağırdır, KONDA''nın seçimlerden önce yalnızca bir kez paylaşım yaptığını hatırlatarak, "Seçim tarihinden önceki son Perşembe günü, saat 12.00''de kamuoyu ile sonuçlar duyurulacak. Bunun dışındaki tüm paylaşımlar, KONDA ile alakasızdır ve itibar edilmemelidir" şeklinde konuştu. 

MAK ARAŞTIRMA "SEÇİM İLK TURDA BİTECEK" 

31 Mart ve 23 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen İstanbul yerel seçimleri ve 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde isabetli tahminlerde bulunan MAK Araştırma, seçim haftasına girilirken son çalışmasını takipçileriyle paylaştı. 

%50,9 Kemal Kılıçdaroğlu
%45,4 Recep Tayyip Erdoğan
%2,0   Sinan Oğan
%1,7   Muharrem İnce

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar