Koltuk altı kararmasına dikkat! Hastalığın belirtisi olabilir

Koltuk altı kararmasına dikkat! Hastalığın belirtisi olabilir
Birçok kişinin vücudunda rahatsız olduğu durumlar arasında yer alan koltuk altı kararmalarının sadece görsel olarak değil sağlık olarak da problem yaratabileceğini unutmamak gerekiyor.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre koltuk altı kararmalarının tehlikeli bir hastalığın ilk belirtisi olabileceğini uzmanlar açıkladı.

Özellikle kadınlarda koltuk altı ve genital bölge kararmalarını geçirmek için kararmaları beyazlatacak ürünler kullanılırken, uzman isimler ise asıl nedenin bulunmasının gerektiğini söylüyor. Doktorlara göre koltuk altındaki anormal koyu renk değişikliğinin hafife alınmaması gerekiyor.

Ekran görüntüsü 2023-03-30 112729

DEODORANT VE KOZMETİK ÜRÜNLER EN BÜYÜK TEHLİKELER

Koltuk altı derisi özellikle hassastır, bu nedenle kullandığınız deodorant ve kozmetiklerin türü büyük önem taşıyabilir. Renk değişikliği yaşarsanız, bunun basit bir tahriş olması mümkündür, ancak daha ciddi sağlık sorunları olasılığı göz ardı edilemez.

DİYABETİN BELİRTİSİ OLABİLİR

Doktorlar , kararan koltuk altları hakkında bilinmesi gereken en önemli şeyin diyabetle bile ilişkili olabileceği konusunda uyarıyor. Bu, daha önce asemptomatik olan veya teşhis edilmemiş bir hastada ilk semptom olabilir. Acanthosis nigricans, koltuk altlarındaki cildin kalın ve kadifemsi olmasına neden olan diyabetle ilişkili bir cilt pigmentasyon bozukluğudur.

KOLTUK ALTI KARARMASININ NEDENLERİ

Polikistik over sendromu (PCOS)

Kontakt dermatit veya döküntü

İltihap sonrası hiperpigmentasyon

Sedef hastalığı

Aşırı terleme

Tıraştan kaynaklanan tahriş

Dar giysiler giymekten kaynaklanan sürtünme

Deodorantlarda, tıraş kremlerinde ve diğer kozmetik ürünlerde boyalar, koruyucular ve kokular

KOLTUK ALTI KARARMALARINDAN KURTULMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR

Limon, cildin dış tabakasını eritmeye yardımcı olan sitrik asit içerir. glikolik asit yüz yıkama ürünlerine benzer bir etkiye sahiptir.

Kullanımına iki yaklaşım vardır. En kolay yol, koltuk altlarınıza limon dilimleri sürün, 10 dakika bekleyin, soğuk suyla durulayın ve ardından kurumaya bırakın. Başka bir seçenek de limon suyunu zerdeçalla karıştırarak elde edilen macunu koltuk altlarınıza uygulayın ve 30 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. Ancak, aşırı pul pul dökülme tahrişe neden olabileceğinden bunu çok sık yapmayın . (Mynet)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar