Korkutan hastalık geri döndü: Can kaybı 400'ü aştı!

Korkutan hastalık geri döndü: Can kaybı 400'ü aştı!
Dünyada hızla yayılan kolera salgını can almaya devam ediyor. Kolera, Vibrio cholerae isimli bir bakteri nedeniyle bağırsak enfeksiyonlarına bağlı, şiddetli ishal ile seyreden bir hastalık. Özellikle de kıtlık ve savaş bölgelerinde sıkça görülüyor.

Dünyada yayılmaya başlayan kolera salgını Vibrio cholerae isimli bir bakteri nedeniyle bağırsak enfeksiyonuna bağlı, akut ve şiddetli ishal ile kendisini gösteriyor. Özellikle savaş bölgelerinde görülmeye başlayan hastalık, büyük bir hızda can almaya devam ediyor.  

CAN KAYIPLARI KORKUTMAYA BAŞLADI

Ciddi anlamda can alan kolera salgını, Doğu Afrika ülkesi Malavi’de hayatını kaybedenlerin sayısı 410’a ulaştı. Malavi Sağlık Bakanı Khumbize Chiponda yaptığı açıklamada, ülkede ilk kolera vakasının tespit edildiği geçtiğimiz mart ayından bu yana 13 bin 837 vakanın kayıtlara geçtiğini ve şu ana kadar kolera nedeniyle 410 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BLANTYRE EN ÇOK ETKİLENEN ŞEHİR OLDU

Malavi''nin göl kıyısındaki en büyük turizm merkezi Mangochi ve ülkenin en büyük ikinci şehri Blantyre''nin salgından en  çok etkilenen bölgeler. Mangochi’de ise şu ana kadar 3 bin 698 vaka tespit edilirken, 71 kişi yaşamını yitirdi.

Chiponda, koleraya karşı aşılamanın ikinci aşamasının Blantyre ve Mangochi''de başlamadığını, ancak bazı kliniklerin geçtiğimiz mayıs ayında daha önceki bir aşılama kampanyasından kalan aşı dozlarını uyguladığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz ay Malavi’ye 2,9 milyon doz kolera aşısı göndermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar