Kızıl Goncalar'dan RTÜK'e karşı hamle! Kesilen rekor ceza belli oldu

Kızıl Goncalar'dan RTÜK'e karşı hamle! Kesilen rekor ceza belli oldu
Ekranlara geldiği günden beri tartışmaların odağına oturan Kızıl Goncalar dizisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Diziye uygulanan para ve program durdurma cezası ile ilgili yapım şirketi ve kanal RTÜK’e dava açmaya hazırlanıyor.

FOX TV’de ekrana gelen yapımını Gold Film’in üstlendiği Kızıl Goncalar dizisi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kanal ve yapım şirketinden dizi ile ilgili alınan para cezası ve yayın durdurma kararına karşı yeni bir adım atıldı. Dizinin yayınlandığı kanal ve yapım şirketi haklarında verilen 9 milyon TL’lik para cezasına karşı RTÜK’e dava açacak.

Pazartesi günleri ekrana gelen başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın paylaştığı dizi tarikat ve cematleri konu alması nedeniyle eleştirilmiş ve dizinin çekimleri iptal edilmişti. RTÜK’ün para ve program durdurma cezası verdiği Kızıl Goncalar dizisi ekibi ise RTÜK’e karşı hamlede bulunmaya hazırlanıyor.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, 'Faniler' isimli hayali bir tarikat ile seküler bir ailenin arasında geçen bir hikayenin aktarıldığı diziye RTÜK ceza kesmişti. Karar FOX’un sahibi olan Huzur Radyo TV Anonim Şirketi’ne bildirildi. RTÜK’ün diziye kestiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu öğrenildi.

dizi.jpg

RTÜK'ün "Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinin ihlali gerekçesiyle ceza uygulandığı öğrenilen Kızıl Goncalar için FOX TV ve yapım şirketi Gold Film yasal yollara başvurdu.

Önümüzdeki pazartesi gününe kadar mahkemeden "yürütmenin durdurulması" kararı verilmezse Kızıl Goncalar'ın 8 Ocak'ta yayınlanacak olan bölümü ve 15 Ocak'taki 4'üncü bölümü ekrana gelemeyecek.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar