D vitamini için 3 mucize besin!

D vitamini için 3 mucize besin!
Kış aylarında kapalı kıyafetler giyilmesi nedeniyle ve güneş ışınlarının azalmasıyla D vitamini azalıyor.  Özellikle kış aylarında hamilelik geçirenlerde D vitamini eksikliği çok sık görülüyor.  

Bağışıklıktan kemik gelişimine kadar fayda sağlayan D vitamini özellikle kış aylarında hamileler için olmazsa olmazdır.Kış aylarına denk gelen hamilelik sürecinde yaşanma ihtimali olan D vitamin eksikliğine karşı önlemlerden biri besinlerdir.

HAMİLELİKTE D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİ TELAFİ EDEN BESİNLER NELERDİR?

SOMON BALIĞI

Gün içinde D vitamini ihtiyacının yüzde 30''unu rahatlıkla sağlan somon balığı uzmanlar tarafından kış aylarında hamilelerin tüketmesi gereken vitamin olarak önerir. Somon balığı doğadaki çözelti oranı en yüksek D vitaminidir. Bir porsiyonu bu eksikliği rahatlıkla karşılar.

YUMURTA

Yumurtanın sarısı hem alerjik riski yüksektir hem de faydalı bir besindir. Düzenli tüketilen yumurta haşlaması vücudun ihtiyacı olan D vitaminini karşılar. Uzmanlar anne adaylarının alerjik risklerine bakıp bu besini tüketmelerini tavsiye eder.

BALIK YAĞI

Hem anne adayı hem de bebek için fayda sağlar. Gelişim için olmazsa olmaz besinlerden biri olan balık yağı, günümüzde daha rahat tüketilmesi için kapsül şeklinde bile üretildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar