Kışın ortasında meyve verdi

Kışın ortasında meyve verdi
Kış aylarında genellikle dinlenme döneminde olan ağaçlar arasında sıra dışı bir durum yaşandı. Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yaşayan Halit Dinç'in bahçesindeki erik ağacı, kış mevsiminde bile meyve verdi. Olağanüstü durumu fark eden Dinç, ağaçtan topladığı 8 adet eriği torunlarına ikram etti.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ilçede, bahçesinde sıra dışı bir manzarayla karşılaşan Halit Dinç, kışın ortasında meyve veren erik ağacını görünce büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Daha önce bahar aylarında erik ağaçlarının meyve verdiğini görmüş olan Dinç, ocak ayında böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirtti.

Halit Dinç, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti: "Bahar sıcaklarının erken bastırdığı yıllarda mart aylarında ağaçların erik verdiğini görmüştüm ama ocak ayında hiç görmemiştim. Bu mevsimde erik ağacında meyve görmek şaşırtıcı. Kış mevsiminde baharı yaşıyoruz. Ağaçlar da mevsimleri şaşırdı."

Bu olağanüstü durum, bölge sakinleri arasında merak ve ilgi uyandırdı. Halit Dinç'in bahçesindeki erik ağacının beklenmedik meyve verme olayı, doğa olaylarının ne kadar öngörülemez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar