Kış aylarında neden daha fazla hasta oluruz?

Kış aylarında neden daha fazla hasta oluruz?
Kış mevsimi başlamasıyla grip ve nezle olma olanağımız da artıyor. Soğuk havalarda hasta olmamızın sebebi nedir? Kış mevsimlerinde neden daha fazla hasta oluruz?

Kış aylarının gelmesiyle girip ve nezle salgınları ortaya çıkıyor. Peki soğuk havalarda kat kat giyinmemize rağmen neden hasta oluyoruz? Bilim insanları açıldı.

Şu zamana kadar yapılan araştırmalarda elde edilen veriler sonucunda insanların kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirdiğini ve bu da virüslerin yayılmasına neden olduğunu, ayrıca virüslerin kuru havada daha fazla yaşayabildiğini ortaya çıkmıştı.

Grip Nedir? Çeşitleri Nelerdir? | Avicenna Hastanesi

BİLİM İNSANLARI DAHA DETAYLI İNCELEDİ!

The Journal of Allergy and Clinical Immunology''de yayınlanan bir araştırma, burnumuzun içinde bir bağışıklık sistemi olduğunu ve sistemin hava sıcakken çok daha etkin çalıştığını ortaya koydu.

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada; burun içerisinden alınan örneklerde şu sonuca varıldı. ‘Deneklerin vücut ısıları 37 derece iken üretilen veziküller normal seviyedeyken, 32 derecede daha az üretiliyor.’

Grip için 9 basit önlem - Acıbadem Hayat

Bilim ekibinin önceki araştırmaları; burnumuzda üretilen hücre dışı veziküllerin, düşük sıcaklıklarda çok daha az üretildiği anlamına gelir. Diğer araştırmalar da bu sonucu desteklemektedir, örneğin Yale Üniversitesi''nden yapılan bir çalışma, soğuk algınlığının en yaygın nedeni olan rinovirüslerin düşük vücut sıcaklığında daha iyi yayıldığını göstermiştir.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri''nden yapılan araştırmalar, grip virüslerinin soğuk iklimlerde daha iyi yayıldığını gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar