Atilla Yeşilada kış ayrıları için uyardı: Kritik dönem başlıyor!

Atilla Yeşilada kış ayrıları için uyardı: Kritik dönem başlıyor!
Aralık ve kasım aylarındaki atmosfere dikkat çeken ekonomist Atilla Yeşilada, "Artık son virajdayız" dedi.

ATİLLA YEŞİLADA: KRİTİK DÖNEM BAŞLIYOR!

Ekonomik tablonun giderek kötüleştiği ve AKP’nin pansuman tedbirleri ile döviz kurlarını daha da hararetlendirdiği bu dönemin ceremesini vatandaşlar çekiyor.

Dolar ve euro kurunda yukarı yönlü hareket devam ediyor. Serbest piyasada dolar 18,57 TL''den alınıyor. Euro ise 18.32 seviyelerinde. 

Dezenformasyon yasasının görüşüldüğü, siyasi baskının ağırlaştığı günlerde ekonomist Atilla Yeşilada''dan kritik uyarılar geldi.

FÖŞ Youtube kanalında kendisine sorulan seçim ve anket sorusuna cevap veren  Atilla Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişteki yayınlara bakarsanız, eylül, ekim hakkında hiçbir yorumda bulunmadım. Ben ne olacaksa kasım, aralık, ocak aylarında olacak dedim. O konudaki fikrimi de değiştirmedim. Ocakta asgari ücrete zam verirseniz, şubat martta oylarınız patlar. Ama bunu mayıs hazirana kadar sürdüremezsiniz, imkanı yok yani. Göreceğiz kritik bir dönem Türkiye açısından. Artık son virajdayız. Evet Türkiye açısından çok kritik bir dönem. Dünya açısından da çok kritik bir dönem. Bir tabii ki Ukrayna''nın karşı saldırısı, yani insani olarak desteklesem de global çatışma riski, ekonomik anlamda bizi çok zedeleyecek bir çatışma riskini gündeme getiriyor. Mesela bir ay içinde Rusya Ukrayna''yı daha da sıkıştırmak için tahıl koridorunu kapatabilir. Şimdi Rusya''dan gelecek parayı filan konuşuyoruz da seçime kadar elli milyar dolar dış borcun vadesi geliyor. Hazine’nin de var altmış milyar dolara yakın. Bunu yenilemenin maliyeti şimdiden ikiye katlandı. Bir şey daha var. Dışarıdaki deprem, dışarıda bu tahvil ve genelde kredi pazarı dediğimiz alanda deprem devam ederse, siyasi risklerden uzak olarak global bankalar, Türkiye gibi çok düşük kredi notu olan ülkelere hiç kredi vermek istemeyebilirler. Bu durumda Türkiye''nin en itibarlı bankası, maliyeti ödemeye hazır olsa da karşısında aldıracağı para yok yani. Ben bilançomu kapattım…”

Yeşilada ayrıca, “Şimdi biz ekonomistler olaylara kredili açısından bakıyoruz. Bir noktadan sonra sözlerinin önemi kalmıyor. Hani ben bir sinyal verdim ve bu sinyalin halk tarafından kabul edilmesi ve ona göre davranılması için ne yapmalı? Ne yapmak gerek? İşte buna FED''in yol göstermesi diyoruz. Bu siyasette de hemen hemen aynı. Fahrettin Altun''la, Sayın Süleyman Soylu''yu görevlerden alırım. Çünkü İlki Türkiye''de basın özgürlüğü konusunda, ikincisi her türlü özgürlük konusunda. Maşallah çok kötü bir itibara sahip” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar