Kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman bitecek? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman bitecek? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tüm araçlar için 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren kış lastiği takma zorunluluğu getirilmişti. Şimdi ise havaların ısınmasıyla birlikte insanlar bu zorunluluğun ne zaman kalkacağını araştırmaya başladı. Peki kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman bitecek? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman bitecek?

Türkiye'de havaların soğuması ile birlikte trafik kazaların önlenmesi amacıyla kış lastiği zorunluluğu getirilmişti. Tüm ticari araçlara getirilen bu zorunluluğun ne zaman kalkacağı insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman bitecek? Kış lastiği takmama cezası ne kadar?

KIŞ LASTİĞİ TAKMA ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tüm ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu getirmişti. 1 Ocak 2023 Aralık tarihinden itibaren bütün araçların kış lastiği takması gerekiyordu. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk bulunmuyordu ama kış lastiğinin kullanılması öneriliyordu. Ancak bu zorunluluk belirli bir süreyle sınırlıydı. Bu zorunluluğun ne zaman biteceği hakkında ise bir açıklama yapılmadı. Havaların ısınması ve bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte kış lastiği zorunluluğunun da kalkması bekleniyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği takmayanlara 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren ceza uygulanıyor. Ceza ilk çıktığında 2 bin 568 TL olarak açıklanmıştı. Ancak 1 Ocak 2024 düzenlemesinden sonra bu ceza 4 bin 69 TL'ye yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar