Kırgızistan'ın yeni bayrağı göndere çekildi: İşte yeni tasarımı

Kırgızistan'ın yeni bayrağı göndere çekildi: İşte yeni tasarımı
Kırgızistan parlamentosu tarafından 2023 Kasım ayında ülkenin bayrağının değiştirilme kararı alınmıştı. Şimdi ise yeni bayrak başkent Bişek'te yapılan resmi bir tören ile göndere çekildi.

Kırgızistan bayrağı ülkenin Cumhurbaşkanı Sadır Caparov da dahil olmak üzere birçok kişi tarafından tasarımda bulunan güneş ışınlarının daha çok ayçiçeğine benzetilmesi nedeniyle eleştiriliyordu. Kırgız kültüründe ayçiçeği 'vefasızlığı' ve 'hizmetkarlığı' simgeliyor. Bu sebepten dolayı da Kırgızistan parlamentosu bayrağın tasarımını değiştirme kararı almıştı. Bayrağın yeni tasarımında ayçiçeğine benzetilen güneş ışınları daha düz hale getirildi.

kirgizistan.jpg

Yeniden tasarlanan bayrağın göndere çekilmesi için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Alo-Too Meydanı'nda Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev ve Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov'un katılımıyla bir tören düzenlendi.

kirgizistan-2.jpg

Törene Devlet Bakanı Suyunbek Kasmambetov, Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, Genelkurmay Başkanı Ruslan Mukambetov, Bişkek Belediye Başkanı Aybek Cunuşaliyev, 1992 yılında ulusal bayrağın tasarımına katılan Jusup Matayev ve Bekbosun Jayçıbekov da katıldı. Bir askeri bando Kırgız milli marşını çaldı ve ardından askerler dev bir ulusal bayrağı göndere çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar