Kılıçdaroğlu'nu vazgeçiren kim oldu: CHP Kurultayı'nın ikinci turu için bomba iddia

Kılıçdaroğlu'nu vazgeçiren kim oldu: CHP Kurultayı'nın ikinci turu için bomba iddia
CHP 38. Olağan Genel Kurulu seçiminde 13 yıllık görevine kurultay yenilgisiyle veda eden Kılıçdaroğlu, hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

CHP’nin "İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda, genel başkanlık seçimi ilk kez ikinci tura kaldı.

İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş çıktı. Hiçbir aday genel başkan seçilmek için gerekli olan 1366 delegenin salt çoğunluğunun oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi.

Kurultayda çıkan sonucun yankıları devam ederken gazeteci Altan Sancar ikinci tura ilişkin Kılıçdaroğlu hakkında flaş bir iddiada bulundu.

“KILIÇDAROĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLİYOR” İDDİASI

Sancar Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilmek istediğini fakat kurmaylarının buna müsaade etmediğini aktardı.

Sancar, şu ifadelere yer verdi:

“Kılıçdaroğlu’nun dün gece yaşanan çekilmesi olayı da aydınlandı. Kılıçdaroğlu henüz ikinci tur oylama başlamadan çekilmeye, hatta salona gelerek Özgür Özel ile birlikte sahneye çıkarak elini kaldırmaya karar veriyor.

Bu görüşünü de iletiyor. Ancak ne oluyorsa birkaç genel başkan yardımcısı ve bazı vekiller bunun doğru olmayacağı yönünde yoğun bir itiraza başlıyorlar. Bu sürede Kılıçdaroğlu iki defa karar değiştiriyor, en sonunda salona oy kullanıp hızla ayrılıyor.

Nihayetinde bazı isimlerin müdahalesi ve kendilerini düşünmesi ile Kılıçdaroğlu Özel’i sadece X hesabından tebrik edebiliyor. Üstelik bu çekile süreçleri yaşanırken genel başkan yardımcılarından bazılar birbirlerinin telefonlarına cevap dahi vermiyor.”

altan-sancar.png

“ÇEKİLME İDDİALARI ÜZERİNE KULİS BİLGİSİ"

Gazeteci Murat Aksoy da Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur seçiminden ayrılma kararı aldığını fakat milletvekili ve bazı gazetecilerin Kılıçdaroğlu’nun bu kararına sert tepki verdiğini, izin verilmediğini iddia etti.

Aksoy paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Çekilme tartışmaları üzerine bir kulis bilgisi.

Kemal Bey ilk tur sonuçları sonrası çekilmeyi çok yakın birkaç kişi ile paylaşıyor ve karar alıyor. Çünkü ikinci turda seçilse bile bu şekilde partiyi yönetmesinin doğru olmadığını düşünüyor. Çekilme gerekçesi de bu.

Ve kurultay salonundaki odasına yanında Özgür Özel ve Ekrem Bey ile birlikte çekilmek üzere geliyor.

Ancak odada buluna bazı başkan yardımcıları, milletvekili ve orada bulunan gazeteciler başkanın bu kararına sert muhalefet ediyorlar. “Bu kararı tek başınıza alamazsınız”dan “sonuna kadar mücadele edelim, yenirsek de onurlu yenilenim”e kadar pek çok itiraz dile getiriliyor.

Ekrem Bey; “Bizi sizi yalnız bırakalım diyip” Özgür Bey ile odadan çıkıyor. Bu süreçte oy verme işlemi de başlıyor.

Özetle Kemal Bey’in onurlu bir final yapmasına bile izin verilmiyor.”

murat-aksoy.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar