Kılıçdaroğlu'ndan YÖK ve iktidara zehir gibi sözler: "Derhal üniversiteleri açın"

Kılıçdaroğlu'ndan YÖK ve iktidara zehir gibi sözler: "Derhal üniversiteleri açın"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YÖK ve iktidarın birlikte üniversite rektörlerini tehdit ettiğinizi açıklayarak, derhal üniversitelerin açılması çağrısı yaptı.

Kahramanmaraş''ta yaşanan depremlerin ardından Türkiye genelindeki yüksek öğretim faaliyetlerinin yaz aylarına kadar uzaktan eğitim şeklinde yapılmasına karar verilmiş, birçok öğrenci yurtlardan yaka paça bir gecede dışarı atılmıştı. 

İktidarın, KYK yurtlarına depremzedeleri yerleştirerek, eğitimi sekteye uğratmasına ise birçok siyasi parti lideri sert yanıt verirken Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu yapılanın bir facia olduğunu belirtmişti.

"REKTÖRLERİ NASIL TEHDİT ETTİĞİNİZİ BİLİYORUM"

Son olarak sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün üniversiteleri ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum. Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın. " ifadelerini kullandı.



"BİR SONRAKİ ADIMLAR RİCANIN ÖTESİNDE OLACAKTIR"

Yüksek Öğretim Kurumu''na yönelik de sert eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Ayrıca YÖK’ü uyarıyorum; bu had aşmaktır, gençlerin hayatıyla oynamaktır! Bir sonraki atacağımız adımlar ricanın ötesinde olacaktır. Üniversiteleri açın." dedi. 



"OKULLARI AÇIN GERİSİNİ BİZE BIRAKIN"

Deprem konusunda gösterdiği lojistik performansı ile iktidarın çuvalladığını belirten Kılıçdaroğlu, bu kez de " Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın." diyerek çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar