Kılıçdaroğlu'ndan Oğan'a sert tepki! "Kimin vatanı satandan yana olduğu belli"

Kılıçdaroğlu'ndan Oğan'a sert tepki! "Kimin vatanı satandan yana olduğu belli"
ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğine yönelik açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert ifadeler bulunan bir paylaşım geldi.

Turgay Sakarya / Günboyu

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde geçerli oyların yüzde 5.17'sini alan Sinan Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini ilan etti.

28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini duyuran Oğan'a, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.

"KİMİN BU GÜZEL VATANI SATANDAN YANA OLDUĞU BELLİ"

Oğan'ın destek açıklamasından dakikalar sonra sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz. Bu bir referandumdur; artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum!" ifadelerini kullandı.

tweet-1.jpg

KILIÇDAROĞLU VE ÖZDAĞ BİR ARAYA GELECEK

Oğan'ın açıklamalarından sonra bir paylaşım da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır." şeklinde konuşarak, Oğan'ın kararına destek vermediklerini duyurdu.

Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın ilerleyen saatlerde bir araya gelmesi ve ikinci tur için temaslarda bulunması bekleniyor.

tweet-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar