Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş tepkisi: Çok şey biliyoruz, saraydan tık yok

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş tepkisi: Çok şey biliyoruz, saraydan tık yok
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş suikastına ilişkin iktidara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu " Çok şey biliyoruz, saraydan tık yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SİNAN ATEŞ TEPKİSİ!

Sinan Ateş suikastına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu “Ailesi talep etti diye, susuyorlar. Çok şey biliyoruz, bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin farkındayız. Görevliler işini yapsın diye şimdilik sesimizi çıkarmıyoruz. Saray''dan tık yok. Saray''ın tepesindeki se en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime etmiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu açıklamalarında İmamoğlu davası, enflasyon, Sinan Ateş, 2023 seçimi konularına değindi.  

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir yılı devirdik 2023''teyiz. Beklentilerimiz çok fazla, toplumun beklentileri de fazla. Yeni şeyler istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye, demokrasisi gelişmiş bir ülke, insan haklarına saygı, düşünce özgürlüğü istiyoruz. Bugüne kadar bunlara hep yabancı kaldınız sevgili halkım. Düşüncenizi ifade ederken bile çekindiniz. Acaba başıma bir şey gelir mi diye kaygı içinde oldunuz. Evlatlarınız tweet attığı zaman onu uyardınız. Türkiye artık bu zincirlerini koparmak zorunda. Türkiye artık bu tablonun dışına çıkmak zorunda. Türkiye''yi bu tablonun dışına çıkarmaya herkesin huzurunda söz veriyorum.

"HELALLEŞME DEDİK, ADALET DEDİK"

Altı lider birlikteyiz. Demokrasi için bir araya geldik. Ülkemize huzur gelsin diye bir araya geldik. Toplumda kaynaşma olsun ama kamplaşma olmasın diye bir araya geldik. Kadın-erkek ayrımı olmasın diye bir araya geldik, kucaklaştık. Geçmişin acılarını sarmaya çalıştık. Helalleşme dedik, kucaklaşma, adalet dedik. Dillendirmeye devam edeceğiz. Demokrasi kadar güzel bir şey yok. Demokrasilerde medya özgür olacak. Artık havuz medyası diye bir medya olmayacak. Saray tarafından beslenen bir medya olmayacak ama o medya özgürce bizi eleştirebilecek. Çünkü şuna inanıyoruz, bir politikacının alkıştan çok sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı vardır.

Her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaparım düşüncesi insanlığı felakete sürükler. Devleti bir adama teslim etmek o ülkeyi, devleti felakete sürükler. Geldiğimiz tablo budur. Bu tablodan Türkiye''yi çekip çıkarmak istiyoruz.

"YENİ TÜRKİYE''Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Rüşvet alanlar var. Rüşvetçilerden, uyuşturucu baronlarından, uyuşturucu çetelerinden bu ülkeyi 2023 seçimlerinden sonra temizleyeceğiz. Yeni bir Türkiye''yi birlikte inşa edeceğiz. Altı ayrı partiyiz doğru ama aynı felsefeden hareket ediyoruz demokrasi konusunda. Neyi, nasıl yapacağız biliyoruz. Sadece liderler değil onların altında ekipler çalışıyor, güzel şeyler yapacağız.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Ankara''da öldürülen eski Ülkü Ocağı liderlerinden Sinan Ateş''in öldürülmesi konusunda Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin başkentinde bu suikast gerçekleşti. Genç bir babayı öldürdüler. Akademisyendi, milliyetçiydi, Atatürkçüydü. Ankara''nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti diye, susuyorlar. Çok şey biliyoruz, bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin farkındayız. Görevliler işini yapsın diye şimdilik sesimizi çıkarmıyoruz. Saray''dan tık yok. Saray''ın stepnesi ise en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime etmiyor. Bu cinayeti görmezden gelemezler, biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

“HAKSIZ YERE YATIYORLAR”

2023''ten başlayarak Türkiye''de hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Karnı doymuş, huzur içinde yaşadığı bir Türkiye inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Mücella Yapıcı, Can Atalay.. haksız yere yatıyorlar. Her haksızlığa karşı mücadelemizi vereceğiz.

15 Temmuz''dan sonra yeni doğum yapmış bir öğretmeni karakola atmışlardı. Haksızlık yapıldığını çocuğun annesine ihtiyacı olduğunu söylediğimde teröre destek vermekle suçlandım ve sonunda benim dediğimi yaptılar. Hepimiz insanız ya 6 yaşındaki çocuğu annesinden ayırmak nedir ya? Tüm bu haksızlıklar son bulacak, Türkiye''ye mutlaka ama mutlaka adaleti getireceğiz.

“BAKIN SARAYDAN TIK YOK”

85 milyon vatandaşıma sesleniyorum bütün o haksızlığı görüyor ve yaşıyor muyuz? Evet ama asla karamsarlığa kapılmayın. Az kaldı geliyor gelmekte olan. Bu ülkenin başkentinde bir suikast gerçekleşti. Akademisyendi, milliyetçiydi, iki kız çocuğu babasıydı. Annesi talep etti diye konu siyasallaşmasın diye sustular. Tabii ki çok şey biliyoruz bu konu hakkında. Bu işten ne kadar pis kokular geldiğini biliyoruz. Görevliler iş yapsın diye sesimizi çıkarmıyoruz. Bakın Saray''dan tık yok sarayın stepnesi dahi kendi evladına sahip çıkamıyor. Bu konuya sessiz kalamazlar, bu olay aydınlanana kadar takipçisi olacağız.

“BU OLAYIN İÇİNDE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DA VAR”

İstanbul''u vermemek için direndiler. Kısaca birinci kumpası anlatayım Ekrem bey YSK üyelerine hakaret etmiş diye savcı iddianame hazırlamış. Dosyayla ilgilenen namuslu hakimi değiştirdiler Samsun''a sürdüler. Samsun''a sürülen hakimin iddiaları hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz. Eğer soruşturma açılmazsa bu olayın içinde İçişleri Bakanlığı da var.

Birinci kumpas, Ekrem Bey, YSK üyelerine hakaret etmiş diye sahte iddianame hazırlandı. Dosya namuslu bir hakimin önüne gitti, ama bu hakimi değiştirdiler. Samsun''a sürülen hakimin iddiaları için soruşturma açılsın. Eğer soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da bu kumpasın içindedir. Hakim hangi gerekçeyle sürüldü? Saray''ın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Bu davadan savcı duruşma salonunda olmadan, hakim kararını açıklıyor. Ayarını bozduğunuz kantarın sizi de tartacağını unutmayın.

İkinci kumpas, İBB Başkanlığı bünyesinde teröristler ve terörle iltisaklı kişiler çalışıyormuş. Bunun üzerine İBB, İçişleri Bakanlığı''na yazı yazıyor, ''Kim bu insan biz gereğini yapalım'' diyor. Hem suçlayacaksın, hem bildirmeyeceksin. ''O zaman siz işlem yapın'' deniliyor, ''Sonra yapacağım'' diyor. Sen terörist arıyorsan, o kişilere ''iyi hal'' kağıdı veren savcıyı suçla. Daha önce Mevlüt Uysal ve Vali de kısa süre belediye başkanlığı yaptı. 4116 kişi göreve başlamış, 1800''ü için güvenlik soruşturması yapılmamış.

Birinci kumpasta hakimi değiştirdiler. İkinci kumpasta da müfettişi değiştirdiler. Tam bir kumpas. Akıl var, mantık var. Ahlak, yasa, erdem denen bir şey var. Belediyeler elbette denetlenebilir ama önyargısız ve yasalara uygun olarak denetlenir. Kumpasa karşı çıkmak bizim görevimizdir. Üçüncü kumpas da ''Siz neden Fatih Sultan Mehmed tablosunu aldınız, getirdiniz. İnanılır gibi değil."

Muhalefetin kazandığı İBB''yi kumpaslarla ele geçirmeye çalışıyorlar. Şimdi görüyoruz ki işi kayyuma kadar götürme hevesindeler. Ekrem Başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün haklına karşı uyguladığı terörizm olarak göreceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa kimse Bay Kemal''den sabır beklemesin. Cehennemin kapılarını açarlar, hiç kimse için iyi olmaz. Atamayla gelen hakimlere mi güveniyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

EYT VE ENFLASYON

Verdiklerini nasıl götürebiliriz, bunun hesabını yapıyorlar. ENAG''a göre enflasyon yüzde 138, TÜİK''e göre yüzde 64. Kimin hakkı yeniliyor; memurun, işçinin, emeklinin. Kul hakkını yedirmeyeceğiz.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar