Kılıçdaroğlu'ndan İsveç'e Kuran-ı Kerim tepkisi!

Kılıçdaroğlu'ndan İsveç'e Kuran-ı Kerim tepkisi!
İsveç’in başkenti Stockholm’de ırkçı protestocular tarafından Kuran-ı Kerim yakılmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka vatandaşı olan Rasmus Paludan, İsveç''in başkenti Stockholm''de Kuran-ı Kerim yakmıştı. Paludan''ın hareketine bütün islam dünyası ve Türkiye''den sert tepki gelirken, bir tepki açıklaması da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''ndan geldi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ KURAN YAKMAYI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KABUL ETTİ

Söz konusu provokasyonun ardından İsveç''in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı''na çağrılarak kınandı. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise söz konusu olay hakkında, “Kur’an yakılması ifade özgürlüğüne girer.” açıklamasında bulundu. 

Provokasyon eylemini gerçekleştiren Rasmus Paludan''ın bir Danimarka vatandaşı olduğu ve Danimarka''da ırkçı bir parti kurduğu, seçimlere girip yüzde 1 oy aldığı ve ırkçılık suçundan ötürü de geçmişte 2 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar