Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na imalı mesaj: "İBB'ye tekrar başkan olarak görmek isterim"

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na imalı mesaj: "İBB'ye tekrar başkan olarak görmek isterim"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından ismi CHP Genel Başkanlığı için geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "Kendisini İBB'ye tekrar başkan olarak görmek isterim." ifadelerini kullandı.

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde beklediğini alamayan CHP'de seçmen tabanı, mevcut parti yönetimine tepki gösterirken, yönetici kadro için 'değişim' tartışmaları dile getirilmişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hemen CHP'nin başına geçmesi gerektiğini söylemesinin ardından partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi ve CHP'de yeni göreve başlayan MYK'da İmamoğlu'na yakın isimlere kesik atıldığının iddia edilmesi, CHP'deki dönüşüm sürecinin bir parti içi mücadeleye dönüşeceği şeklinde yorumlandı.

İmamoğlu, doğrudan Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalardan sakınsa da, her fırsatta parti içerisindeki değişimin, her kademede gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak başkanlık için yeşil ışık yaktı. Bu ifadelerin ardından sürpriz bir çıkış CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Halk TV'den Fikret Bila'ya açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki 'değişim' talebine katılan isimler artarken partiye ve kendisine yönelik eleştiriler hakkında konuştu.

"BAZILARI ELEŞTİRİ YAPIYORUM DİYE HAKARET EDİYOR"

Bu açıklamalar haricinde Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tekrar İBB Başkanlığı'na aday olmasını istediğini belirtti.

Seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Kurultay sürecini başlattık. İlçe Kongreleri İl Kongreleri yapılacak. O süreç normal olarak takip edilecek. Ardından da kurultay yapılacak. O süreç tamamlandıktan sonra kurultay tarihini yetkili organımız olan parti meclisimiz belirleyecek" dedi.

Kendisine ve partiye yönelik eleştirilere de değinen Kılıçdaroğlu, "Elbette bütün eleştirileri dikkate alıyoruz. Yol gösteren eleştirilerin başımızın üstünde yeri var. Ancak eleştirilerin de makul bir düzeyde ve saygı içinde yapılması gerekir. Bazıları eleştiri yapıyorum diye hakaret ediyor. Bu kabul edilemez. Size şunu da söylemek isterim ki medyada da CHP’ye dönük bir soykırım var" dedi.

"PARTİMİ GÜVENLİ LİMANA GÖTÜRECEĞİM"

"Bizler de partililerimizin vatandaşımızın nabzını tutuyoruz" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben partimi güvenli limana götüreceğimi söyledim. Bunu yapacağım ve yenileşmenin önünde hiçbir engel bırakmayacağım. CHP bu süreçten güçlenerek çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

"YENİDEN ADAY OLMALARINI İSTERİM"

Bunlarla birlikte Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer dahil olmak üzere bütün belediyle başkanlarının çok başarılı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu "İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olmasını istiyor musunuz?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar