Kılıçdaroğlu'ndan 'Borsa İstanbul' çıkışı: 15 Mayıs günü soruşturma emri vereceğim

Kılıçdaroğlu'ndan 'Borsa İstanbul' çıkışı: 15 Mayıs günü soruşturma emri vereceğim
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda son aylarda Borsa İstanbul'da yaşananları konu edindi. Küçük yatırımcının soyulduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından borsaya yönelik soruşturma emri vereceğini duyurdu.

Deniz Dallı / Günboyu 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul''da ‘manipülasyon yapıldığı’ iddiasını yeniden gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “15 Mayıs günü Borsa''ya soruşturma emri vereceğim" dedi.

"15 MAYIS GÜNÜ BORSA''YA SORUŞTURMA EMRİ VERECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Borsa’da vatandaşımızı soydular. Görülmemiş bir operasyona maruz kaldı küçük yatırımcı. Çok üzgünüm, uyarmaya çalışmıştım. Beni dinlemeyenler, alay edenler oldu. Canları sağ olsun. Çalınanı tahsil edeceğiz manipülatörlerden. 15 Mayıs günü Borsa''ya soruşturma emri vereceğim"



KILIÇDAROĞLU SPK''YI GÖREVE DAVET ETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul’da ‘manipülasyon’ iddiasını ilk kez 18 Kasım 2022''de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile gündeme getirmiş ve, "Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız" demişti.

Daha sonraki süreçte Borsa İstanbul''da yaşanan peş peşe devre kesiciler ve ani değer kayıplarının ardından Sermaye Piyasası Kurulu''nu (SPK) derhal göreve çağıran Kılıçdaroğlu, deprem felaketinin ardından işlemlerin durdurulmamasını da sert şekilde eleştirmişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar