Kılıçdaroğlu yeni projesini duyurdu: 'Çok hazırız sevgili halkım'

Kılıçdaroğlu yeni projesini duyurdu: 'Çok hazırız sevgili halkım'
Millet İttiakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'da yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu videosuna "Çok hazırız sevgili halkım! Yaşama sevincinizi o kadar hızlı geri döndüreceğiz ki, inanamayacaksınız." notunu ekledi. Kılıçdaroğlu, İskenderun'da yeni bir gemi sanayi özel ekonomi bölgesi kuracaklarını duyurdu.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in Tahtası" videolarına bir yenisini ekledi. Kılıçdaroğlu paylaşımına "Çok hazırız sevgili halkım! Yaşama sevincinizi o kadar hızlı geri döndüreceğiz ki, inanamayacaksınız” ifadelerini ekleyerek "İskenderun''da yeni bir gemi sanayi, Özel Ekonomi Bölgesi kuracağız." diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye''yi adım adım dünyanın lojistik, ticaret üssüne dönüştüreceğiz. Akdeniz''de öncü olacağız. Jeopolitik konumumuzu lehimize kullanarak büyüyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu''nun video paylaşımındaki açıklamaları şöyle:

"İSKENDERUN''DA ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ KURACAĞIZ"

"Sevgili halkım, zenginleşmemizin şartlarından biri Türkiye''yi bir üretim ve ticaret üssü haline getirmek. Biliyorsunuz Çin''in geliştirdiği yeni İpek Yolu projesinde Türkiye önemli bir jeopolitik avantaja sahip. Vatandaşımızın zenginleşmesi, Anadolu''nun kalkınması, depremden etkilenen şehirlerimizin yeniden cıvıl cıvıl hale gelmesi için üretim şart, ticaret şart, dünya ile rekabet etmemiz şart. Bu nedenle İskenderun''da yeni bir gemi sanayi, Özel Ekonomi Bölgesi kuracağız.

"TÜRK GEMİ İNŞAAT SANAYİSİNİ GELİŞTİRMEMİZ GEREK"

Dünya ticaretinin yüzde 80''nini denizcilik sektörü taşıyor. Dünyada ticaret hacmi her geçen gün büyüyor. Türk armatörleri ise büyük taşıma kapasiteli gemi siparişlerinin ancak yüzde 15''ini tershanelerimizde inşa edebiliyorlar. Çünkü büyük tonajlı gemi siparişlerini karşılayabilecek tersanelerimiz yok. İşte bu yüzden Türk gemi inşaat sanayisini geliştirmemiz ve dünya pazarlarında söz sahibi olmasını sağlamamız gerek.

"JEOPOLİTİK KONUMUMUZU LEHİMİZE KULLANARAK BÜYÜYECEĞİZ"

200 bin DWT ton büyüklükteki gemilerin motorundan, gövdesine kadar bütün parçalarını Türkiye''de üreteceğiz. Akdeniz Bölgesi''nde konulanacak tersane sadece yüksek kapasiteli gemilerin üretimiyle görevli olacak. Bu tershane Türkiye içinde üretim yapan çok sayıda tersaneyle orantısız rekabet yaratmaması için belirlenen büyüklüğün altında gemilerin üretimini kabul etmeyecek.

"TÜRKİYE DÜNYANIN TİCARET ÜSSÜNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Türk gemi inşaat sektörünün yüzyıllara dayanan mesleki bilgi mirası ve becerisini yenilikçi teknolojiyle birleştireceğiz. Rekabetçi ve yüksek kaliteye sahip yeniler inşa edeceğiz. Türkiye''yi adım adım dünyanın lojistik, ticaret üssüne dönüştüreceğiz. Akdeniz''de öncü olacağız. Jeopolitik konumumuzu lehimize kullanarak büyüyeceğiz. Sevgili halkım, Türkiye bunu hak ediyor, başaracağız. Sana söz, sağlıcakla kalın."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar