Kılıçdaroğlu: 'Ücretsiz deprem konutu vaat değil, zorunluluk'

Kılıçdaroğlu: 'Ücretsiz deprem konutu vaat değil, zorunluluk'
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşarak "Konutları, depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz teslim edeceğiz." dedi.

Selahattin Demirel / Günboyu

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, videoda, "Konutları, depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"DEPREMZEDELERE KONUT SATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, anayasadaki konut güvencesini hatırlatarak "Anayasa ''devlet güvenli barınmadan sorumludur'' diyor. Bu kadar açık. Asıl izin vermeyeceğim şey, anayasaya aykırı olarak depremzedeler konut satılmasıdır." dedi. 

"VAAT DEĞİL, MECBURİYET"

Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında "Devlet kanuna uygun şekilde barınanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmediği sürece tazmin etmek zorundadır. Benim ücretsiz konut söylemim vaat değil, zorunluluktur, mecburiyettir ve biz bunu yapacağız" dedi. 

"Merak etmeyin para var" ifadesinde bulunan Kılıçdaroğlu, pazartesi günü Meclis''e yasa teklifi vereceklerine işaret ederek "Vatandaşlar çok para verdi. Allah hepsinden razı olsun. Var. Ama bitmeyen bir rant ve ihale sevdası var ki kendi bitmedi ama insanımızı bitirdi. Neyse şunun şurasında ne kaldı! Ben yapacağım, biz yapacağız. Bir imza ile halledeceğiz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar