Kılıçdaroğlu, orman köylülerine seslendi!

Kılıçdaroğlu, orman köylülerine seslendi!
Türkiye Ormancılar Derneği Buluşması'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Orman köylüsünü müteahhitlerin pençesinden kurtaracağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Ormancılar Derneği Buluşması''nda önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından öne çıkanlar başlıklar şöyle:

“ORMANIN KORUNMASINI İSTİYORSANIZ BİZE OY VERİN”

"Aslında yasa olarak ormanlar iyi korunuyor ama düzenlemelerle, değişikliklerle her beraber orman katliamı yapıyorlar. Buna en çok üzülen de orman köylüleridir. Onlar için konuşacağım şimdi. Sizden oy bekliyorum, eğer ormanların korunmasını istiyorsanız, gelir sahibi olmak, sosyal güvenlik sahibi olmak istiyorsanız bize oy verin.

“İHALE YÖNTEMİ ASLA UYGULANMAYACAK”

Yaklaşık iki bin civarında orman kooperatifi yeniden canlandırılacak ve onlara her türlü araç gereç ve kredi verilecek. Bu orman kooperatiflerinde orman mühendisleri, endüstri mühendisleri, avukatlar gibi pek çok meslek grubu istihdam edilecek. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale yöntemi asla uygulamayacak. Müteahhitlere ait bu yöntem değişecek. Orman köyleri sınırları içerisinde üretilecek ağaçlar, doğrudan kooperatiflere tahsis edilecek. Bunlar uygun fiyatlandırmalarla yapılandırılacak. Böylece orman köylüsü müteahhitlerin pençesinden kurtarılacak.

“ALANLAR GELİR GETİREN ÜRÜNLERLE AĞAÇLANDIRILACAK”

Orman ürünleri üretimi ve ormancılık işlerine ait birim fiyatlar en az iki katına çıkarılacak. Her haneye yakacak odun sağlanacak. Yangın, kaçak, kaçak kesim gibi olaylara karşı işçiler olacak. Kekik, defne ve keçiboynuzu gibi ürünlerin satışı kooperatifler eliyle gerçekleştirilecek. Orman köyünde bulunan hanelerden en az birinin kooperatif üyeliği sağlanacak. Kooperatiflerde hem üretim hem tedarikçi olacak. Orman köylüsünün tarım ve hayvancılık faaliyetleri de desteklenecek. Alanlar gelir getiren ürünlerle ağaçlandırılacak.

“ORMAN KÖYLÜSÜ GENÇLERİN SİGORTASI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK”

Kooperatif işlerinde çalışanlar ayrıca ücret alacak. Özellikle gençler ve kadınlara eğitim verilerek, çeşitli alanlarda yetkinlikleri artırılacak. Orman köylüsü tüm kadın ve gençlerin sigortası devlet tarafından karşılanacak. Ekoturizm faaliyetleri, kooperatifler tarafından sağlanacak ve bu kapsamda köy evleri yenilenecek.

“BU MÜCADELE SADECE DEMOKRATİK YÖNTEMLERLE GERÇEKLEŞEBİLİR”

Bizim karnımızı doyuranlar kırsalda çalışanlar. Sakın unutmayın! Bu toplantıda ben de çok şey öğrendim. Ormanın sadece ağaç olmadığını, oradaki canlıları, yaşayanları gördük. Ormanı sadece ağaç olarak görenler ve ona da ihanet edenler bunu anlayamaz. O nedenle orman köylülerinin verdiği mücadele sadece bugünün mücadelesi değil. Onların huzuru bizim de görevimizdir. Doğadaki her canlı, doğanın müthiş bir gelişme kaydetmesiyle görevlidir. Gencecik insanlarımızın doğa karşısında bu kadar duyarlı olmasının nedeni, onların dört duvar arasında büyümesidir.

Bunları korumak için mücadele edeceğiz. Bu mücadele de sadece demokratik yöntemlerle gerçekleşebilir. Mücadelemiz ortak ve orman köylüsü de bu mücadeleye destek veriyor. Bay Kemal, hep sizin yanınızda olacak!"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar