Kılıçdaroğlu ile Destici ortak açıklama yapıyor: "16 şehidimizin hakkını sonuna kadar savunacağım"

Kılıçdaroğlu ile Destici ortak açıklama yapıyor: "16 şehidimizin hakkını sonuna kadar savunacağım"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve BBP Genel Başkanı Destici, düzenlenen ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlenen ortak basın toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun satır başları: 

"Bölücü terör örgütünü hep beraber kınamalıyız. Bölücü terör örgütüne karşı söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Biz bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz. Tüm terör örgütlerine karşıyız.

Sayın Erdoğan'ın beni eleştirmesi onun açısından anlayışla karşılanabilir. Ama ben kimseye kötü söz söyledim mi, hayır. Ben vatandaşın sorması gereken 5 soruyu sordum. Cevap istedim. Bir başarısızlık var. Onu da Erdoğan söylüyor. Başarısız olduysanız bunun bir sorumlusu olması lazım.

Erdoğan sorumluluğu devlete atıyor. Sorumluluğu devlete atıyor. Peki Devleti yöneten kim? Başarısızlığın faturasını talimatı verene çıkarmalı.

Ben 5 tane sordum. Hala cevabını da almış değilim. Hakarete gerek yok. Ben kendi adıma sormadım. Tüm vatandaşlar için 5 soru sordum. Cevap versin.

"BEN SÖYLEYİNCE KIZIYORLAR"

5.5 6 yıldır bunları ellerinde tutuyordu terör örgütü ne yaptınız siz. Siz İstanbul seçimlerinde gittiniz terör örgütünün başından oy için destek aldınız mektup yayınlattınız. Bunların serbest bırakılması için neden mektup istemediniz. “Dostum Trump” diyordun papazı verirken neden “Yahu bizim şu vatandaşlarımızı da alalım bir şekilde” neden diyemedin. Ben böyle söyleyince kızıyorlar. Hakaret yok sorularımda. Suçlama da yok. Sokaktaki vatandaş da bilmek zorunda.

Ne yaparlarsa yapsınlar 16 şehidimizin hakkını ve hukukunu hayatımın sonuna kadar savunacağım."  dedi. 

Destici'nin konuşmasından satır başları:

"Bizim kahramanlarımızın Gara'da bir mağrada tutulduğu öğreniliyor ve devletimiz ortak operasyon düzenliyor. Sağsalim terör örgütünün elinden almak isteniyor. Önemli olan niyettir. Hepimiz arzu ederdik ki kahramanlarımız şehit olmadan alınsın. Amacın bu olduğunu kimsenin unutmaması lazım. bunun iç siyaset meselesi yapılmaması lazım. Bu milli bir meseledir. 

Bizim arzumuz bütün siyasi partilerin devlet, millet meselelerinde bir araya gelebilmesini önemsiyoruz. BBP olarak buna gayret ettik.

İki bakanımız PKK'nın uzantısı HDP'nin olduğu Meclis'te nasıl bizi bilgilendirecekler. Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan. Biz meseleye devlet ciddiyetiyle yaklaşmamız gerektiğini biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun vatanseverliği konusunda bizim bir şüphemiz yok. Ama tabi siyasi üslupta farklılıklar olabilir. 

Bu tartışmaları ileri taşımanın iyi sonuçları olmayacağını düşünüyorum. Bizim oturup konuşup birliğe ihtiyacımız var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar