Kılıçdaroğlu çiftçilere buluştu

Kılıçdaroğlu çiftçilere buluştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da çiftçilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu çiftçilere buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen çiftçiler buluşmasının açılışında konuşuyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Köylü gerçekten de bugün milletin efendisi mi? Bu sorunun cevabını siz biliyorsunuz. " dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Sorunlarınızı biliyoruz. Sorunu yaşayandan sorunu dinlemezseniz sorunu çözemezsiniz, dinleyeceksiniz.

Tarım, dünyanın bütün ülkelerinde stratejik sektördür. Olmazsa olmaz sektördür. Bir çiftçi haykırıyor Denizli'den. "700 bin liralık borç faizi ile 2 milyon 300 bin liraya çıktı. Bütün her şeyimi, tarlamı bağladılar. Kızım da kefilimdi. Birçok hayvanımızı sattık, birçok hayvanım da telef oldu" diyor, isyan ediyor. Haklı bu isyanında. Stratejik sektör ise tarım desteklenmesi lazım.

Çiftçi tarımı terk etmeye başladı son 18 yılda. 2002 yılında 26 milyon 579 bin olan ekilen tarım alanımız 2019'da 23 milyon hektara düştü. 3 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor şimdi. Ektiği zaman zarar ediyor çünkü. Bunu düşünmesi gereken siyasi otorite yani devleti yönetenler.

Üniversiteler bilim yuvasıdır kavga yuvası değil. Üniversitelerde bilgi yani gelecek üretilir. Bilmediğimiz pek çok bilgiyi üniversiteler alırlar, okurlar, paylaşırlar bizler de öğreniriz. Akademik dünyası gelişmiş bütün ülkeler gelişmiştir. Boğaziçi Üniversitesi'nden söz etmek isterim. Orada güzel çocuklarımız okuyor, hepsi başarılı. O üniversitenin gelenekleri vardır. Gelenekler bazen kanunlardan daha güçlüdür. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz üniversite kabul etmiyor. Sadece öğrenciler değil hocalar da kabul etmiyor. Olması gerek o üniversite hocasının "Ya kimse kabul etmiyor, büyüklük ben de kalsın ben buradan ayrılayım" demesi lazım. Aksi halde kaos çıkıyor.

80 öncesi ve sonrasını iyi hatırlarsınız bir sürü insan hayatını kaybetti. Kimi sağ kimi sol dedi, gençlerimiz birbirini öldürdü. Türkiye böyle bir şeyin içine sokulmamalı. Öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri de istemiyor. Bir aydan fazladır bir yardımcı bile bulamadı o zaman çekilmesi lazım."

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar