Kıdem tazminatında bu detaya dikkat! Görev yeri değişen işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

Kıdem tazminatında bu detaya dikkat! Görev yeri değişen işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
Pek çok çalışan işyerinden ayrılma durumunda kıdem tazminatı alıp alamayacağını merak ederken, merak edilen konulardan biri ise görev yeri değişen işçi ile ilgili oldu.

Çalışanlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri kıdem tazminatı almanın şartları olarak biliniyor. Pek çok farklı şekilde kıdem tazminatı alabilmek mümkün olabiliyor. Ancak bazı durumlarda işçiye tazminat hakkı doğmayabiliyor.

GÖREV YERİ DEĞİŞEN İŞÇİ KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Habertürk'te yer alan yazıya göre özellikle görev yeri değişikliği durumunda kıdem tazminatı hakkı doğup doğmadığı merak ediliyor. Eğer bireysel iş sözleşmenizde ya da mevcutsa toplu iş sözleşmenizde gerektiğinde görev yerinin değiştirilebileceğine dair bir hüküm bulunuyorsa iş yerinin taşınması sebebiyle iş akdini haklı fesih yapamazsınız.

GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLEMİYORSA HAKLI FESİH YAPILAMAZ

Eğer sözleşmede böyle bir hüküm bulunmuyorsa bu defa haklı fesih yapıp yapamayacağınız koşullara göre farklılık gösterebilir. İş yerinizin taşınması size fazladan ulaşım masrafları çıkarmıyorsa ve ayrıca günlük yaşamınızı olumsuz biçimde etkileyip zorlaştırmıyorsa haklı fesih yapamazsınız.

PROBLEMLER GİDERİLMİŞSE DE HAKLI FESİH YAPILAMAZ

Eğer işveren iş yeri taşınan işçilere taşınmadan kaynaklanan problemleri giderecek şekilde çeşitli kolaylıklar sağlamışsa, (örneğin ulaşım için servis hizmeti gibi) böyle durumlarda da haklı fesih yapamazsınız.

İLAVE ULAŞIM MASRAFLARI ORTAYA ÇIKMIŞSA DİKKAT!

Fakat iş yerinin taşınması nedeniyle eğer ilave ulaşım masrafları ortaya çıkmışsa ve işveren ulaşım konusunda kolaylık sağlamamışsa haklı fesih yapılabilir. Ayrıca işe gidiş geliş saatleri günlük yaşamınızı olumsuz etkileyecek boyutta ise yine haklı fesih hakkı doğar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar