Kesi uygulanmadan akciğer ameliyatı yapıldı

Kesi uygulanmadan akciğer ameliyatı yapıldı
Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi'nden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Kamran Aliyev, Bursa'da bir ilke imza atarak akciğer ameliyatını herhangi bir kesi yapmadan gerçekleştirdi.

Akciğer interstisyel hastalıkları olarak bilinen akciğer dokusu kalınlaşması tanısında kullandığı operasyon yöntemi, Bursa'da bir ilki temsil etti. Daha önce açık veya kapalı ameliyatlar sırasında kullanılan kesme işlemi, bu operasyonda ağız veya burundan bronkoskop ile özel bir kriyo cihazı kullanılarak yapılan dondurma işlemi ile gerçekleştirildi.

Op. Dr. Kamran Aliyev, Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu ameliyatın Bursa'da bir ilki olduğunu belirtti. Hastalığın teşhisi konulduktan sonra tedavi yöntemini belirlediklerini açıklayan Aliyev, daha önce bu tür ameliyatların genellikle kamera yardımıyla yapılan kesme işlemi ile gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin nefes yollarından akciğere ulaşarak özel cihazlarla dondurma işlemi uygulayarak operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan 60 yaşındaki Hasan Özkan ise Op. Dr. Kamran Aliyev ve Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederek, "Başka hastanelerde geçirdiğim tedaviler sonuç vermedi ve sağlık durumum netlik kazanmadı. Ancak Doruk Hastanesi'nde Dr. Kamran Aliyev'in gerçekleştirdiği ameliyat sonrasında sağlık sorunlarımın çözüme kavuştuğunu söyleyebilirim" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar