Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi: Tansu Sarı yazdı...

Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ve Adana Demirspor karşılaştı. Galatasaray, Adana Demirspor 3-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı, maç ile ilgili değerlendirmelerini okurlarıyla paylaştı.

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN GECESİ

Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü Kopenhag'la gruptan çıkma maçında karşılaşacak olan Galatasaray; hafta başında Surinam asıllı Hollandalı hocası Patrick Kluivert'le yollarını ayıran Adana Demirspor karşısında kayıp vermek istemiyordu..

Teknik Direktör Okan Buruk stoper ikilisini Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakçı'dan oluştururken, sol bek pozisyonunda hücum oyuncusu Barış Alper Yılmaz'a, ön libero mevkiinde Lucas Torreira'nın yanında Kerem Demirbay'a, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu'na, sağ kanatta da Tete Martins'e görev vermişti..

Kendi sahasında aldığı 3-2'lik Samsunspor mağlubiyeti ve Patrick Kluivert'in gönderilmesi sonrası takımı Serkan Damla'ya emanet eden Adana Demirspor'daysa kalede Rus asıllı Azeri file bekçisi Shahrudin Mahammadaliyev yer alırken, stoper ikilisi Semih Güler ve Pape Cisse'den oluşuyordu..

Sol bek olarak Yusuf Erdoğan'ı görürken; ön libero pozisyonunda Benjamin Stambouli'nin yerine Emre Akbaba görev yaptı..

Hem Emre Akbaba, hem Younes Belhanda, hem de Luis Nani ile oynamak Adana Demirspor için sıkıntı yaratacak gibiydi ve ilk yarıda oldukça zorlandılar..

İlk 10 dakikada Galatasaray'da Mauro Icardi'nin ceza yayı üzerinden plase vuruşu kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'de kalırken, Abdülkerim Bardakçı ve Kerem Demirbay kaleyi bulamadı...

22'nci dakikada Galatasaray golü buldu.. Sacha Boey Tete Martins'le duvar pası yaptıktan sonra Kerem Aktürkoğlu'yla bir verkaç daha yaptı; ceza sahasının sağ çaprazından kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'in sağından topu filelere bırakınca Galatasaray Adana Demirspor karşısında 1-0 öne geçti...

Golden sonra Adana Demirspor Yusuf Sarı ve Luis Nani'nin vuruşlarını Galatasaray kalecisi Fernando Muslera kurtarırken; ASLAN 2'nci golünü bulmakta gecikmedi..

Pape Cisse'nin uzun oynamak istediği topu kesen Lucas Torreira pasını Mauro Icardi'ye gönderdi; Arjantinli'nin klas pasında Kerem Aktürkoğlu sakatlanma pahasına kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'in yanından topu ağlara gönderince RAMS PARK tribünleri bir kez daha ayağa kalkıyordu..

Galatasaray 2-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Golden sonra Dries Mertens ve Tete Martins'in vuruşlarını Adana Demirspor kalecisi Shahrudin Mahammadaliyev kurtarırken, ilk yarının son anlarında Yusuf Sarı'nın sol taraftan ortası Galatasaraylı Victor Nelsson'un eline çarpınca hakem Abdülkadir Bitigen VAR'daki Koray Gençerler'in uyarısıyla "penaltı" dedi..

Yoğun itirazlarını sürdüren ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Galatasaray kalecisi Fernando Muslera gelecek hafta Sivasspor deplasmanında forma giyemezken; topun başına geçen Mbaye Niang Adana Demirspor adına skoru 2-1'e getirdi..

Adana Demirspor ikinci yarıya Luis Nani'nin yerine David Akintola'yla başlarken; Galatasaray'da Tete Martins'in vuruşu Pape Cisse'ye çarparak üst direkten döndü; pozisyonun hemen ardından Mauro Icardi'nin vuruşunu Jonas Svensson gol çizgisinden çıkarınca RAMS PARK tribünleri hop oturup hop kalktı..

63'de Galatasaray'da Dries Mertens ve Kerem Demirbay'ın yerlerine Wilfried Zaha ile Kaan Ayhan oyuna girerken, Adana Demirspor'daysa Emre Akbaba'nın yerine Benjamin Stambouli görev yaptı..

Konuk Adana Demirspor'daysa Yusuf Sarı 2 kez kaleyi bulamazken, Galatasaray'da Tete Martins'in yerden köşeye giden vuruşunu kaleci Shahrudin Mahammadaliyev kornere çeldi..

İki takım da gol arıyordu.. Galatasaray'da Tete Martins; Adana Demirspor'daysa bomboş pozisyonda Semih Güler topu auta gönderirken; Yusuf Sarı'nın vuruşunu da kaleci Fernando Muslera kurtardı..

Adana Demirspor'da Mbaye Niang ve Younes Belhanda kenara gelirken, Yusuf Barası ile Edouard Michut'un oyuna girişi takımı ateşleme hamlesi gibiydi..

Galatasaray'daysa Kerem Aktürkoğlu, Tete Martins ve Lucas Torreira'nın yerlerine Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu ile Sergio Oliveira'nın girişi ekstra goller amaçlıyordu...

Adana Demirspor kalecisi Shahrudin Mahammadaliyev; Cedric Bakambu'nun ceza sahası dışından vuruşunu kurtarırken, Sergio Oliveira'nın kafa vuruşu yan direkten dönünce sarı-kırmızılılar mutlak gol fırsatlarından sonuç alamadı...

Oyunun son bölümünde Adana Demirspor kalecisi Shahrudin Mahammadaliyev Cedric Bakambu'yu indirince hakem Abdülkadir Bitigen "penaltı" dedi... Topun başına geçen Mauro Icardi golü atınca Galatasaray 3-1 kazandı..

3 puanı 3 golle kaptı..

Kerem Aktürkoğlu 1 gol 1 asistle galibiyetin baş mimarıydı..

Adana Demirspor'da Teknik Sorumlu Serkan Damla'nın maça Emre Akbaba-Luis Nani ve Younes Belhanda 3'lüsüyle başlaması; Yusuf Sarı varken 2'nci yarıda Luis Nani'nin yerine David Akintola'yı da alması yanlıştı..

Yusuf Sarı'nın gol vuruşu antrenmanı yapması şart... Şutları çok yumuşak ve zayıf..

Teknik Sorumlu Serkan Damla'nın ayrıca aynı anda hem golcü Mbaye Niang, hem de Younes Belhanda'yı oyundan çıkarması da bir başka yanlıştı..

Ara transferde kadrolarını güçlendirmeleri şart..

Ziraat Türkiye Kupası'nda da Ümraniyespor'la eşleşen Galatasaray için deplasmanda oynayacağı Kopenhag maçı çok zor geçecek...

Rakip Kopenhag haftalardır kötü sonuçlar alıyor ve cumartesi günü ilk maçta kendi sahalarında 2-0 mağlup oldukları Silkeborg ile Danimarka Kupası'nda rövanş maçına çıkacaklar..

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde çok şanslıydı... Kopenhag maçında Elias Jelert'in; ilk Manchester United maçında Carlos Casemiro'nun atılmaları; son Manchester United maçında kaleci Andre Onana'nın yediği skandal goller takımı buralara kadar getirdi...

Tabii ön eleme maçlarında Zalgiris karşısında Dries Mertens'in uzaklardan vuruşunun kaleye gitmesi; Molde maçlarında rakip savunmacı Martin Ellingsen'e çarpıp filelere giden topları da unutmayalım..

Galatasaray Kopenhag maçını kazanmak istiyorsa Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu'nu yedek soyundurmalı; Hakim Ziyech oynamayacaksa orta sahada Sergio Oliveira ile, kanatlarda Wilfried Zaha ve Tete Martins'le maça başlamalı...

Zira kontrataklarla sonuca gitmek Galatasaray'ı bir üst tura taşıyacaktır..

Acaba Teknik Direktör Okan Buruk olası bir mağlubiyet halinde "Biz Kopenhag'dan 1 gün fazla dinlendik; o yüzden elendik" der mi?

Espri bir yana; Galatasaray'ı kutluyor; çarşamba gününün ilk saatlerinde Kopenhag zaferiyle karşınızda olmayı diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar