Kemal Kılıçdaroğlu'dan Enis Berberoğlu açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Enis Berberoğlu açıklaması
Enis Berberoğlu'nun yeniden milletvekili olmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Sonuçta adalet galip geldi. Mutluyum, sevinçliyim ama Türkiye adına da üzülüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'dan Berberoğlu açıklaması

Enis Berberoğlu hakkındaki mahkeme yazısı, TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Böylece Berberoğlu milletvekilliğini yeniden kazandı.

Berberoğlu'nun yeniden parlamentoya dönmesine ilişkin açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Adalet açısından zaten bu gerekiyordu. Süreci gözden geçirdiğimizde sayın Berberoğlu, beraat ile müebbet arasıda yargılandı. Bazı mahkemeler beraat, bazı mahkemeler müebbet kararı verdi. Nasıl bir yargı, nasıl bir anlayış ve etkilenme... Politik gücü de görüyoruz burada ama adaleti de görüyoruz. Sonuçta adalet galip geldi. Mutluyum, sevinçliyim ama Türkiye adına da üzülüyorum. Böyle bir tablo keşke hiç yaşanmasaydı. Bir gelenek de oluşturdu aslında. Bir kişinin milletvekilliğinin düşmesi ve yargı kararıyla parlamentoya dönmesi Türkiye'de ilk kez gerçekleşen bir olay.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar