Kemal Kılıçdaroğlu: Enflasyon sopasını garibanın sırtında kırdılar

Kemal Kılıçdaroğlu: Enflasyon sopasını garibanın sırtında kırdılar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu "Saray'a davet edilirseniz sorun. Parayı yine bir yerlere mi kaptırdı?" dedi. Kılıçdaroğlu, "Enflasyon sopasını garibanın sırtında kırdı" ifadeleriyle dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından satır başları şöyle;

İstanbul sözleşmesi mutlaka yürürlüğe girecek

-Nerede yaşıyorsa yaşasın bütün vatandaşlarımızı selamlıyorum. Tasada da ve kıvaçta beraber olacağımız bir Türkiye olacak ve İstanbul sözleşmesi mutlaka yürürlüğe girecek.

-Atama yapılması gereken, öğretmen, engelli herkes görevinin başına. Herkesin ataması adalet içinde yapılacak.

-Esnaf arkadaşlarımızı diyorum. Geliyor gelmek de olan hiç endişelenmeyin. ''Avizelerimizi yakmamız, sergilememiz gerekiyor ama malesef tasarruf yapmamız gerekiyor o yüzde yakamıyoruz'' diyor bir esnaf arkadaşımız. Bayburtlu vatandaşlara sesleniyorum CHP''ye oy vereceksiniz o zaman Bayburt tarihteki görkemli günlerine erişecek.

-Bir esnaf ilk defa yarım tavuk isteyen müşterim oldu diyor. Bütün bunları düzelteceğiz.

Saray''a davet edilirseniz sorun. Parayı yine bir yerlere mi kaptırdı?

-''Ben güvenilir bir insanım'' demek için en tepedekinin sözünü tutması gerekiyor. Muhtarların maaşlarını 4200 TL''ye çıkarma kararı aldık demişti. Neden hala yok? Neden sözünü tutmuyor. muhtarlara diyorum Saray''a davet edilirseniz sorun. Parayı bir yerlere mi kaptırdı yine yoksa unuttu mu?

-Hiç meraklanmayın hepsini çözeceğiz.

-Aralık ayının 21''inde sağlıkçılarla ilgili kanun Mecslis''te kanun kabul edildi. 4 ay geçti. Bir politikacı verdiği sözü tutmazsa ona oy vermeyeceksiniz.

-AKP''nin zeytin ağaçlarına alerjisi var. Zeytinliklerle ilgili bir derdi var. Kanun teklifi Meclis''e altı kere farklı zamanlarda geldi. 2020''de görüşülmeden geri çekildi. Tuttular kanunla yapamadıklarını bir yönetmelikle yaptılar.

-Nükleer enerji düzenleme komisyonu kurulacak. Bu kurulun başındakilerin liyakat sahibi olmaları lazım. Kanunun yayınlandığı gün Nükleer''le ilgili yönetmelik de resmi gazete yayınlandı. Şu an Nükleer''in N''sini bilmeyen birini isterse oraya atayabilir.

-Rusya-Ukrayna savaşı 21 YY. dünyası böyle bir vahşeti kabul etmiyor. Kabul etmiyoruz. Bir an önce anlaşılmasını diliyoruz.

AKP ve MHP reddettiler. Size şikayet ediyorum...

-Parlementonun yarısı kadın yarısı erkek olsun dedik. 400''e yakın kadın kuruluşuna gönderildi. Son şeklini aldı. Kadın kardeşlerine ifade edeyim bu teklifi kadın vekilleri de dahil reddettiler size şikayet ediyorum. Şiddeti önlemeye yönelik her duruma destek vereceğiz.

-Kadınların belediyelerdeki yüksek pozisyonlardaki yeri 390''dan 746''ya çıktı. 

-Çocuğuna yedirmek için ekmek arasına salça süren bir kadının dramını kimse anlayamaz. Sandığın bir an önce gelmesi lazım.

-Aylardır gıda krizi geliyor önlem alın dedim. Devlet bana bağlı değil ama ben görüyorum. Devleti yönetenler görmüyorlar. Kış ayları geliyor. İnsanlar faturalarını ödeyemeyecek defalarca kara kış fonu kurun dedim. Yapmadılar. Ama CHP''li belediyeler bunu yaptı.

-Belediye başkanlarımız bunu başarıyla yapılıyorlar, hepsine teşekkür ediyorum.

-Bunlar zam üstüne zam yaptılar, enflasyon sopasını vatandaşın sırtında kırdılar. Bu duruma nasıl getirdiklerini hepimiz gördük.

Açlık sınırı asgari ücretin üstünde

-TÜİK açıkladı. Açlık sınırı asgari ücretin üstünde. Yani bütün asgari ücretliler açlık sınırının altında kaldı.

-5''li çete onlara oligartlar dedik. Bunlar Rusya''da da var. Onlar ceplerini doldururken millet fakirleşti. Bunların sorumlusu kim? Kim yaptı bu zamları? Esnaflar neden kepenk kapatıyor? Çiftçi neden tarım yapamıyor? Bir avuç insana veriyorsun onların parasını bunun cevabını ben vermeyeyim. Ben verirsem yine diyecek ''bay Kemal...'' diye.

(Sinevizyonda Erdoğan''ın eski bir videosu gösterildi: Ekonomi bu durumdaysa sebebi hükümettir)

-Çöp konteynırından yemek toplayan insanlar var.

-İlk geldiklerinde satmadıkları fabrika kalmadı. Milyarlarca dolar para aldılar. Kattrilyonlarca vergi aldılar. MB''sının 128 dolarını yediler. Yetmedi.Hastane, yol yaptık diyorlar. Onları sen yapmadın. Başkaları yaptı. Onun parasını da biz ve torunlarımız ödeyecek.

-Bütün bunların hesabını soracağız.

Bu zamların tamamını geri çek

-''Şimdi kim zam yaptı, denetleyelim'' diyorlar. İlk yapacağın iş bu zamların tamamını geri çekeceksin. Zamları sen yapıyorsun. Zabıta tayfasını derhal geri çek. Çiftçiye yüzde 1 kanun gereği destek vereceksin.

-Çitçinin 229 kattrilyon alacağı var. Yüzde 1 verilmediği için . Ziraat Odaları başkanını çağıracaksın. Dağıtacaksın.

Nasıl muhasebecilik yaptıysa...

-Eskiden muhasabecilik yaptığını söylüyor ama bakın hesabı nasıl yapması gerektiğini de anlatıyorum. Nasıl muhasebecilik yaptıysa...

Bütün çiftçilere elektriği bedava yapacağız

-Bütün çiftçilere elektriği bedava yapacağız. Şanlıurfa''da da Diyarbakır''da da Urfa''da da. Nasıl yapacaksın diyorsan engelleme gel hatta sen de izle nasıl yapacağımı göreceksin.

-Yaz bir tarafa. Maliyet + makul kar: taban fiyat. Bu fiyatın üstüne satarsan sat. Çiftçi zarar etmeyecek. Bu dediklerimden hangisi akıl dışı. Devlet böyle yönetilir.

-Bütün bunlara para var mı? Var. 5''li çeteye varsa onlara neden yok!? 

-Londra''daki tefecilere verdikleri para müthiş . Kimin faizi düştü. Bankadan kredi alıp da kullanan kimin faizi düştü. Yönetemiyorlar. Halkın arasına da çıkamıyorlar. Geçenlerde ''yaptıklarımızı anlatın'' diye talimat vermiş. Nasıl anlatacaklar?

Erdoğan sokağa, televizyonlara çıkmaya korkuyor onun yerine...

-Bunlarda akıl da yok. Akıllarını kiraya vermiş bir bunlar. AKP''li vekiller TV''ye çıkamıyorlar. Onların yerine kalemini saraya kiraya verenler çıkıyor. Onlar tetikçidir.

-Çık kendin savun. Sokağa, televizyonlara çıkmaya korkuyor. Onların yerine parayla o kalemler konuşuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar